Bakırcılar Çarşısı'ndaki aşure ikramına AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İzzet Demirci, çok sayıda esnaf odası başkanı, davetliler ve çarşı esnafı katıldı. Aşure ikramı yapılan dua ile başlatılırken, AK Parti Malatya Milletvekili Fındıklı, “Allah hayırlı, uğurlu etsin, Allah kabul etsin. Allah bizi Kerbela şehitlerinin yolundan ayırmasın, Allah hem siyaseten, hem ahlaken onların ahlakı ile ahlaklandırsın” dedi.


MESOB Başkanı Keskin de, “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Türk milleti aşure gibidir. Bugün dedesiyle, hocasıyla, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle hep bir aradayız. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz bozulmaz. Ülkemizde ve dünyada barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Başka Kerbela şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum” diye konuştu. 
Yapılan duanın ardından Fındıklı, Keskin, Evren ve Oda Başkanı İzzet Demirci davetlilere aşure ikram ettiler. Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı İzzet Demirci, yaklaşık bin 150 kişiye aşure ikramında bulunduklarını ifade etti. Aşure ikramı yapılan dua ile son buldu

Editör: İbrahim Halil Aksoy