Malatya’nın Arguvan ilçesi bu sabah art arda meydana gelen depremlerle sallandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığının tespitlerine göre, ilk sarsıntı Arguvan ilçesinde saat 05.44’te 1.4 büyüklüğünde oldu. Sonrasında ise ilçede kısa aralıklarla 1 ile 3 büyüklükleri arasında 18 artçı sarsıntı daha hissedildi. 

Saat 08.25’te ise Arguvan ile Hekimhan ilçesi sınırında büyüklüğü 3.1 olan bir deprem daha meydana geldi. Sonrasında ise merkez üssü Arguvan’ın Hakverdi Mahallesi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin derinliği ise 6.99 kilometre olarak ölçüldü. 

Depremler sonrası vatandaşlar evlerini terk ederken, okullarda da öğrenciler dışarı çıkartıldı. Paniğe neden olan depremlerde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş, Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen depremlerde 8 evde hafif çatlaklar oluştuğunu söyledi. 

Malatya’nın Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde yaşanan 4,1 ve 3.9 büyüklüklerindeki depremler sonrası ekipler incelemelerini sürdürüyor. Vali Aydın Baruş, kendilerine verilen bilgilere göre ilk tespitlerde 4 mahallede 8 evde hafif derecede çatlakların oluştuğunu söyledi. 

Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin ise depremler sonrası bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Şahin, “Bazı evlerde küçük çaplı çatlaklar mevcut. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından mahallelerde incelemeler devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Arguvan ilçesinde yaşanan, en büyüğü 3.9 ve 4.1 şiddetindeki depremler çevre ilçelerde de hissedildi. Arguvan’a komşu olan Hekimhan ilçesinde de depremler hissedilirken, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde vatandaşların yaşadığı panik görülüyor. 

Hekimhan’daki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, içeride bulunan vatandaşların depremle birlikte panik ile dışarı kaçıştıkları görülüyor. 

TIKLA İZLE

Editör: İbrahim Halil Aksoy