Amerikalıların en sevdiği iki “silah” bir arada. Ideal Conceal isimli şirket, akıllı telefon ve tabancayı bir araya getirerek “bilerek saklanan silah” kavramına yeni bir boyut kazandırdı.

 

Güvenliği açık konumdayken akıllı telefonlardan farklı görünmeyen cihaz, kilidi açıldığında 380 kalibrelik, yani 9 mm’lik bir tabancaya dönüşüyor. Kilidi açıldıktan sonra kabzası ve tetiği ortaya çıkan tabancanın çift namlusuna birer adet mermi sığıyor. 

Telefon görünümlü tabancanın akıllı telefon özelliği yalnızca görüntüden ibaret

Ideal Conceal, patentini aldığı ve konsept aşamasına getirdiği tabancayı bu yazdan itibaren satışa sunmayı hedefliyor. 

Bireysel silahlanmanın ve “telefonlanmanın” hızla arttığı ABD’de, akıllı telefon görünümlü tabancanın epey ses getireceği aşikar.


YALNIZCA KONSEPT
Bu konsept hakkında açıklamalarda bulunan ve neden silaha dönüşebilen bir akıllı telefon ürettiklerinden bahseden Ideal Conceal yetkilisi Kirk Kjellberg:

 "Akıllı telefonlar hayatımızın her noktasındalar. Herkesin sahip olduğu ve kullanmakta sorun yaşamadığı bu cihazların şeklini silahlarla birleştirmenin çok mantıklı olabileceğini düşündüm. Bu sayesde silah taşırken başka insanları tedirgin etmemiş olacağız" şeklinde açıklamalar yaptı.

Akıllı telefonda bulunan tüm özelliklere sahip olan bu cihaz, aynı zamanda .308 kalibrelik iki mermiyi ateşleyebiliyor. Şimdilik sadece konsepti üretmiş olan firmanın ilerleyen yıllarda bu silahı üretebilir.

Editör: İbrahim Halil Aksoy