Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden görevli Dr. Şelale Şahin katıldı.

 Dişin yapısı ve görevleri hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Dr. Şelale Şahin,  çok soğuk ve sıcak besinler yemenin, fındık-fıstık gibi sert kabuklu yiyecekleri dişlerle kırmanın, parmak emmek, tırnak yemek, dudak ve yanak ısırmak gibi faktörlerin dişlere zarar verdiğini söyledi.

 Diş çürüğünün oluşumu hakkında konuşan Şahin, dişin üst kısmında, dişlerin arasında, dişlerin dişetiyle birleştiği noktada çürüklerin oluşabileceğini söyledi. Ağız kuruluğu, ağız kokusu, ağızda ki yaraların ağız ve diş sağlığını bozan hastalıklar olduğunu ifade eden Şahin, “ Çürüyen dişlerin yerine yenisi gelir yanılgısına düşmeden zamanında tedavi edilmelidir” dedi.

 Güçlü dişler için; A,C,D vitaminleri tüketmek, şekerli ve yapışkan yiyeceklerden sonra ağzı bol su ile çalkalamak, florlu diş macunu kullanmamak, diş ipi kullanmamız gerektiğini söyleyen Şahin, diş sağlığının beslenme ile olan bağını da anlattı.

 Doğru diş fırçalama teknikleri ve çocuklarda diş sağlığı hakkında da bilgi veren Şahin, “Sağlıklı diş ve dişetlerine sahip olmak için, dişlerin sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere, günde en az iki kez doğru bir şekilde fırçalanması gerekir” dedi.

 Programın sonunda kadınlar konu ile ilgili çeşitli soruları Dr. Şelale Şahin’e sordular.

Kalp Dostu "Muz"


Editör: İbrahim Halil Aksoy