Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir Sürgü’yüz ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Sürgü’ye giden Ağbaba’yı burada kalabalık bir gurup karşıladı. Mahalle muhtarı Akif Karakurt’un da hazır bulunduğu ziyarette Sürgü’nün sorunları ve Türkiye’nin genel durumuyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Büyük badire atlattık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Türkiye çok büyük badire atlattı. Bu büyük sorunu birlik içinde atlattık. Türkiye’nin geleceğine karşı kastedenlere karşı mücadele ettik.   İnşallah bundan sonra Türkiye demokrasinin işlediği, kimsenin birbirine baskı yapmadığı, kimsenin birbirinden rahatsız olmadığı, hoşgörü içerisinde yaşadığımız bir ülke olur. Bizim buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin bundan sonra ihtiyacı olan huzur, barış, kardeşlik ve hoşgörü.Bu konuda biz üzerimize düşen her şeyi yapacağız.”ifadelerini kullandı.

Malatya milletvekilliği benim için onur

Malatya milletvekili olmaktan her zaman onur duyduğunu belirten Ağbaba; “Her yerde bunu övünerek söylüyorum. Oy aldığımız yerin de almadığımız yerinde milletvekiliyim. Sürgü, Malatya’nın saklı cenneti. Ortaya çıkarılmayı bekleyen bir hazine. Ama bunu ne Malatyalılar ne de Sürgülüler farkında. Hem yerel yönetimlerin hem de siyasetçilerin görevi bu cevheri ortaya çıkarıp burayı ekonomiye kazandırmaktır” dedi.

Su için Sürgü’ye geliniyor, ama Sürgü’de su sorunu var

“Geçmişte büyük emek vererek kurduğunuz, rahmetli Mevlüt Aslanoğlu’nun da büyük katkıları olan, bizim de sürekli desteklediğimiz bir Meslek Yüksek Okulunuz var.” İfadeleriyle konuşmasını sürdüren  Veli Ağbaba, “ Şimdi bu MYO’nun kapatılması gündemde. Sürgü’deki MYO’nun kaldırılmaması için sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Sürgü’den seçilecek bir heyetin yeni rektörümüzü ziyaret ederek durumu aktarması lazım.Bu okulda giderse Sürgü yetim kalır. ‘Malatya gibi yerler tarım kentleri’ dedik. ‘Yine büyük şehir olsun belde belediyeleri kalsın’ dedik. 2019 yılında çok daha büyük sorunlar yaşanacak. Az önce öğrendim, su faturaları çok yüksek gelmeye başlamış.Sürgü’yle Fırat mahallesinin aynı faturayı ödemesi düşünülemez. Su diyince akla Sürgü geliyor. Ama susuz mahalleler var, Malatya’da herkes serinlemek için, su için Sürgü’ye geliyor ama siz susuz kalmışsınız.” İfadelerini kullandı.

veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy