Veli Ağbaba, Milletvekilliği döneminde yalnızca Malatya için çözüm aramadıkarını, Edirne'den Kars'a kadar bütün mazlummların sesi olduğunu belirtti. Ağbaba Açıklamasında " 1989 yılından bu yana Malatya'da partimin hemen her kademesinde görev almış, aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışmış bir kardeşiniz olarak sizlerin görevlendirmesiyle dört yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Malatya’yı ve Malatyalıları en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım.

Başta göz bebeğimiz, altın değerindeki hazinemiz kayısımız olmak üzere tarım ürünlerimizin hak ettiği değeri bulması, çiftçimizin yüzünün g...ülmesi için mecliste mücadele ettim.

Tohma Çayı'nı, elektrik sorununu, yapılmayan yollarımızı, yılan hikayesine dönen Yoncalı Barajımızı, taşımalı eğitim nedeniyle okula gidemeyen çocuklarımızı, ikinci el pantolon almaya mahkum edilen Malatyalıların ekonomik durumunu, sahipsiz bırakılan Malatyaspor'u, yağmalanan ovalarımızı ve dağlarımızı, Malatyalı esnafımızın içler acısı halini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdım. Sorunların çözümü için çalıştım.

Bu süreçte yalnızca Malatya'da değil Türkiye'de nerede sorun varsa orada olmak için çaba sarf ettim. Şakran’dan Pozantı’ya, tecavüz edilen çocukların; Cezaevinde yatan hasta mahpusların, çevreci eylemi nedeniyle Rusya'da tutuklanan Greenpeace üyesi Gizem'in, Erzurum’da HES’ e karşı direnen Leyla’nın, Soma’da ve Ermenek'te madenci ailelerimizin yanında oldum.

Van Depreminde, Reyhanlı patlamasında, Urfa Cezaevinde çıkan yangında olay yerine ulaşan ilk milletvekili oldum. Kerkük’teki Türkmenlerin de, Silopi’deki Ezidilerin de dramını kamuoyuna taşıdım. IŞİD zulmünden kaçan Kobanili sığınmacılar için CHP olarak topladığımız yardımları ulaştıran heyette yer aldım.
Uludere’nin de, Sivas'ın da, Başbağlar'ın da acısını paylaştım.
Kürecik’te İsrail’i koruyan füze kalkanına karşı mücadele ettim.

Gezi sürecinde omuz omuza direndiğimiz gençlerimizi dava sürecinde de yalnız bırakmadım. Üniversiteli gençlerimizi ev ve okullarında ziyaret ederek sorunlarını kamuoyuna taşıdım. Ergenekon, Balyoz, OdaTv gibi siyasal davaların hepsinde mağdurların yanında yer aldım.

Partimin verdiği görevlerle Muğla’dan Ardahan’a, Şırnak’tan Edirne’ye, Erzurum'dan Çanakkale'ye Türkiye’nin hemen her bölgesini ziyaret ettim, yurttaşlarımızın aşına da derdine de ortak olup derman bulmaya çalıştım. Herkese bir telefon mesafesinde oldum.

Tüm bunları sizden aldığım destekle, sizin verdiğiniz görev bilinciyle yaptım.
Şimdi ise, 7 Mart'ta Malatya'da gerçekleştireceğimiz önseçimde örgütümüz takdir ederse bu mücadeleye devam etmek, Malatya'nın ve Malatyalıların sesi olmak, bugüne kadar muhalefet milletvekili olarak dile getirdiğim sorunları 7 Haziran'da kurulacak olan CHP iktidarında çözen kadroda yer almak istiyorum.

Bugüne kadarki çalışmalarımı sizlerin takdirine sunuyor, kendimi sizin iradenize emanet ediyor, desteklerinizi bekliyorum.

Editör: İbrahim Halil Aksoy