Edinilen bilgiye göre, Abdullahpaşa Mahallesi 251. Sokak'ta bir apartmanın 1. katında oturan ilkokul 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Kadir Yıldırımdinç, okula gitmek için sabah saat 07.00 sıralarında evden çıktı. Anne Beyhan Yıldırımdinç, saat 12.00 sıralarında eve dönmesi gereken oğlu gelmeyince eşi Ahmet Yıldırımdinç'i arayarak haber verdi. Eve gelen baba, eşiyle birlikte oğlunu aramaya başladı. Evlerinin 50 metre uzağında oğlunun çantasını bulan Ahmet Yıldırımdinç, okula gittiğinde oğlunun okula gitmediğini ve servise binmediğini öğrenince polise haber verdi. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, diğer sivil birimlerle mahallede arama çalışması başlattı.

Oğlunu sabah kalkıp okula yolladığını anlatan Beyhan Yıldırımdinç, "Sabah 7 gibi okula gidiyorum diyerek evden çıktı. Bende dedim ki ‘Biz de hastaneye gideceğiz’. Ben rahatsızdım. Ben kalktım hastaneye gittim, 9 gibi eve geri geldim. Saat 12.20 gibi eve gelirdi, gelmedi. Ben de hemen babasını aradım, saat geçiyor Kadir gelmedi dedim. Babası servisçiyi aradı, ben de hemen arkadaşlarını gezdim. Arkadaşları okula gelmediğini söyledi. Ne servise binmiş ne de okula gitmiş. Babası aramaya çıktı, çantasını buldu. Hemen polise haber verdik. Üzerinde kırmızı tişört giymişti, kapşon, mavi kot pantolon ve bir de spor ayakkabısı vardı" dedi.

Baba Ahmet Yıldırımdinç, çantanın bulunduğu yerde polisleri bilgilendirdi. 14 saattir haber alınamayan Kadir'in bulunması için çalışmaların aralıksız devam edeceği öğrenildi.


Editör: İbrahim Halil Aksoy