TBMM Genel Kurulu'nda Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın, partisinin Türkiye için yaptıklarını ve AK Parti’nin iktidarda olduğu “18 yıl boyunca sattıklarını” belgeleyen liste tansiyonu yükseltti.  

ANKA'nın haberine göre Kaya, 13 ve 15 metre olduğunu söylediği listeleri Meclis’te yere serdikten sonra şu ifadeleri kullandı:

Bu liste CHP'nin yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir" dedi. Ardından AKP ile ilgili listeyi de yere seren Kaya, "Şu gördüğünüz liste de AKP'nin 18 yılda sattıklarının listesidir.

AK PARTİLİ ÜÇ VEKİL ASKERDE MAAŞ ALDI  

Daha önce de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın askerde maaş alan AK Partili milletvekillerine ilişkin açıklaması tartışmalar neden olmuştu.  

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Tanal, yasaya göre bedelli askerlik hizmeti yapanların ücretsiz izinli sayılması gerekirken, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel'in, TBMM'den maaş almaya devam ettiğini öne sürdü.  

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise iddialara cevap olarak, üç milletvekilinin, aldıkları 25 bin TL’lik maaşları Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağışladıklarını söylemesi gerilime neden oldu.  

Bunun üzerine Tanal, “Bu, senin babanın parası değil, devletin parası. İstediğin yere bağışlayamazsın” diye tepki gösterirken, “Peki sen bu parayı aldın, benim dediğimi inkar ediyorsun. 'Ben bağışladım.' Bunun mazereti olmaz. Hatta bu, Anayasa hükümlerine göre milletvekilliğinin düşme nedeni çünkü milletvekilliğiyle bağdaşan bir iş değil” ifadelerini kullandı.   

KARAR

Editör: İbrahim Halil Aksoy