AKP iktidarının sert tepki gösterdiği bildiriye imza atan 103 emekli amiral arasında bulunan Atilla Kıyat "Bir daha okusunlar" çıkışında bulundu.

İktidar yetkilileri, emekli amirallerin açıklamasını 'darbe çağrımı' olarak yorumlarken imzacılardan Atilla Kıyat, gelen tepkiler üzerine Twitter'dan "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" paylaşımı yaptı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz emekli amirallerin bildirisine ilişkin olarak sosyal medya hesabından, “15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi” açıklamasını yaptı.

Yavuz paylaşımında, “Amiraller bildirisi üzerinden darbe, vesayet vb ifadelerle mağdur rolünü oynamaya çalışanlara önemli hatırlatma:15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi. Mağdur edebiyatı boşunadır” İfadesini kullandı.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy