Çalışmalar hakkında bilgi veren Darende Kaymakamı Ali Türk, 35 parselden 10 tanesinin tahsisinin yapıldığı ifade etti. Türk, “İş dünyasına önemli değerler kazandıran Darende'nin gelişmesi için bu topraklardan yetişenler başta olmak üzere yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. Darende, coğrafi olarak bulunduğu konum ve avantajlı teşvikler ile yatırımcılara bereketiyle fayda sağlayacak, emekler asla boşa gitmeyecektir. Burada yatırım yapacak müteşebbislerimiz ilçemiz tarihinde unutulmayacak bir yere talip oluyor demektir” şeklinde konuştu.


Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ise Darende’nin en büyük sorununun göç vermesi olduğunu söyledi. Doğan, “Bu sebepten Organize Sanayi Bölgesi bizim için çok önemlidir. Belediye olarak burada yatırım yapacak tüm müteşebbislere her türlü desteği vermek için hazır bekliyoruz” diye konuştu.
Darende OSB Müdürü Levent Aksoğan ise 5 milyon lira harcama ile TELEKOM, elektrik, yol, içme suyu gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, talepler doğrultusunda yatırımcılara tahsisler yaptıklarını belirtti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy