Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa dalıp 2 kilometre boyunca insanları ezen saldırganın, daha sonra aracından inerek elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi. Saldırgan Fransız polisinin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Olayla bağlantısı olan bir kişinin de kaçtığı ifade edildi.

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE KALABALIĞIN ÜZERİNE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.
Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

VALİ: TERÖR SALDIRISI 

Olayın bir terör süaldırısı olduğunu belirten Vali  Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi.

Le Progres Gazetesi'nin duyurduğu ilk habere göre 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları için Nice'in ünlü caddesi “Promenade Des Anglais” de toplanan kalabalığa bir kamyonun daldığını ve yaralıların olabileceğini duyurdu. Haberde ayrıca silah seslerinin duyulduğunu, ancak bu silah seslerinin kamyonu durdurmak için mi yoksa bir terör saldırısı için mi olduğunun anlaşılamadığını belirtti.

KAMYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ

Kalabalığa dalan kamyonun ilk görüntüleri Twitter’da yayınlandı. Kamyonun polis ateşiyle delik deşik olduğu belirtildi.

KAMYONDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi.


Editör: İbrahim Halil Aksoy