Fani Miravision TV ve RTL rvatska’da, Burcu ise NTV ve CNN Türk’te çalıştı. Esmersoy 38, Stipkovic 34 yaşında. Stipkovic’in adı Ronaldo’yla aşk dedikodularına karıştı. Esmersoy Arda Turan’la anıldı. İkisi de ilişkiyi reddetti. Fani Stipkovic’in Türkiye’den gazeteciliğe Burcu Esmersoy’dan Arda Turan’a kadar sorulara verdiği yanıtlar şöyle

Siyaset bilimi okudunuz, sonra modellik yaptınız. Sonunda gazetecilikte karar kıldınız. Amaç hep bu muydu yoksa tesadüfen mi bu mesleği seçtiniz? 

- Mankenlik çok zevkliydi ama bu işin son kullanma tarihi var. Modellik sayesinde televizyon sektörüyle tanıştım.Ailem dişçi olmamı istiyordu ama ben her zaman oyunculuk, yazarlık ya da televizyonculuğu kendime yakın buluyordum. İstediğimi de yaptım.

Güzelliğinizin kariyerinizde önemli bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? 
- Genel anlamda evet ama gazetecilik açısından hayır. Hatta görünümüm yüzünden çoğu zaman önyargıyla karşılandım. Halbuki boş değilim, geçen yıl televizyonculuk konusunda mastırımı da yaptım. Ama güzel bir insanım, şık görünmeyi de seviyorum, ne yapabilirim?

Kobe Bryant’ tan Nadal’a birçok yıldızla söyleşi yaptınız. Sizi en çok kimler etkiledi? 

- Ağır siklet şampiyonu Wladimir Klitschko. Kendinden çok emindi, üstelik şaka da kaldırıyordu. Şaka kaldırmasını bilen insan, zeki insandır. Kaka tevazuu ve içtenliğiyle etkileyiciydi. Rafael Nadal da... Roger Federer çok rahat ve komikti. Onunla konuşmaktan çok keyif aldım.

Ronaldo’yla röportajınızdan sonra ilişkiye başladığınız söylendi. Dedikoduların aslı astarı var mı? 

- Eğer kariyerimi dedikodular üzerine kuran bir kız olsaydım, kendimden utanırdım. Çok dindar bir ailede yetiştim, sonunda ciddi bir ilişki olmayacaksa flört etmekten de hoşlanmam. Cristiano’yla söyleşim son derece profesyoneldi. Yani dedikodular boş yere üretildi. İş olarak favori röportajımdır. Çünkü onun kadar karizmatik bir insan yok dünyada. Cristiano işine tutkuyla bağlı, bu onu futbolun en iyisi yapıyor.

Türkiye’de Burcu Esmersoy ‘en seksi’ seçilmedi diye küçük çapta hüsran yaşandı. Takip ediyor musunuz kendisini? 

- Hiç duymadım. Ama siz bahsedince internetten bir baktım. Gerçekten güzelmiş, beğendim. Başarılı işleri olabilir. Birlikte bir program da yapabiliriz. Çünkü Türkiye’yle ilgili her türlü televizyon programı iş yapıyor son dönemde. Ülkem Hırvatistan’da herkes ‘Binbir Gece’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Ezel’ ve ‘Sıla’ hastası. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, Angelina Jolie ve Brad Pitt’den daha ünlü orada. Kızlar Burak Özçivit’e de çıldırıyor.

Madrid’de yaşıyorsunuz. Arda Turan hakkında ne düşünüyorsunuz? 

- Madrid’de çok seviliyor ve inanılmaz saygı görüyor. Atletico’daki performansı muhteşem. Oyun tarzını çok beğeniyorum. Gerçekten çok tutkulu ve sahada kendi karakterini ortaya koyuyor. En sevdiğim oyunculardan biri, onunla röportaj yapmayı çok istiyorum. Hatta Türkçe öğrenerek söyleşimiz sırasında işleri daha ilginç bir hale getirmek isterim.

radika

adriana lima

Editör: İbrahim Halil Aksoy