Tanıtıldığı gün görenleri şaşkına çeviren ve filmlerden çıkmış bir otomobili andıran Vision AVTR, ilk olarak ABD'de tüm dünyanın karşısına çıkmıştı. Sonrasında Avrupa'da Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkması beklenen sıra dışı otomobilin önüne büyük bir engel çıktı!

Koronavirüs nedeniyle Avrupa'daki fuar iptal olunca otomobilin tanıtılacağı etkinlik de ertelendi. Peki Mercedes-Benz, nasıl bir otomobil yaptı? Konsept aracın adındaki AVTR, “Advanced Vehicle Transformation” (Gelişmiş Araç Dönüşümü) anlamına gelirken, aynı zamanda James Cameron’un Avatar filminden esinlenilmesiyle, kısaltmaya uygun bir karaktere bürünüyor.

VISION AVTR’da tamamen geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılıyor. Tamamen elektrikli altyapıdaki aracın en önemli yeniliklerinden biri de, devrim niteliğindeki geri dönüşümlü organik pil teknolojisi.

Aracın koltukları, konsolu ve zemini de geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş sahte deri şeklinde. İç mekanda bazı kısımlarda bulunan ahşap malzemelerin kökeni de Amazon yağmur ormanlarına dayanıyor. Ayrıca farkettiğiniz üzere aracın bir direksiyon simidi bulunmuyor.

Vision AVTR konseptini dış tasarımına baktığımızda 4 kapılı spor bir sedan gövdesi görüyoruz. Fakat gövde fazlasıyla uzun tutulmuş ve aracın tasarımı, filmdeki Banshee adlı uçan yaratıkları anımsatacak şekilde hazırlanmış. Aracın en arka kısmında da 33 adet multi fonksiyonel kanatçığa yer verilmiş.

Dünyayı şaşırtan otomobil Vision AVTR değil elbette! PlayStation, Walkman ve telefon derken Sony bunca yılın ardından ilk kez otomobil de üretiyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy