MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte HDP ile ilgili söylediği sözler ile AKP’lilerin ziyareti sonrası söylediği sözler kafaları karıştırdı. HDP yüzünden daha önce CHP’ye yüklenen Bahçeli AKP’ye ağzını bile açamadı.

AKP’NİN HDP İLE GÖRÜŞMESİ SON DERECE DOĞALDIR

AK Partili üst düzey yöneticilerin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için HDP parlamento grubunu ziyaret etmesi kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Bu konuda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ne söyleyeceği merak konusu olmuştu. Bahçeli bugün gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında HDP’ye yeşil ışık yaktı. Daha önce muhalefetin HDP ile görüşmesi sonrası çok ağır ifadeler kullanan Bahçeli AKP’nin görüşmesini oldukça doğal karşıladı. Bahçeli görüşmeyle ilgili “HDP ile niye görüşülmüş, günlerdir cevabı aranan sorular bunlardır. AK Parti heyetinin Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmesi son derece doğal bir adımdır“ diye konuştu.

“HDP İLE GÖRÜŞMEK PKK İLE TEMAS DEMEKTİR”

Oysa ki Devlet Bahçeli 9 Şubat 2021 tarihinde Meclis’te gerçekleştirilen grup toplantısında CHP’nin HDP ile görüşmesi konusunda çok sert ifadeler kullanmıştı. Bahçeli söz konusu görüşme sonrası “CHP’nin HDP ile görüşmesi demek, PKK ile teması demektir” sözleriyle muhalefete yüklenmişti.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy