Eğitim Sen Malatya Şube Sekreteri Ali Piro, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından eğitim yöneticilerini belirlemek amacıyla 1 Ekim 2001 Cumartesi günü yapılan Müdür Yardımcılığı sınavında 11 soru, 2 Ekim 2011 Pazar günü yapılan Müdürlük sınavında da 7 soru AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen'in hazırlamış olduğu deneme sınavı kitapçığındaki sorularla aynı çıktı"
iddiasında bulundu. "İlimizde yapılan Müdür yardımcılığı sınavında İmam Hatip Lisesi'nde garip olaylar yaşandığı, bu binada 12 nolu salonda kopya çekildiği iddialarına yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tek bir cümle açıklama yapılmaması da, siyasal kadrolaşma noktasındaki kaygılarımızı ve iddialarımızı güçlendirmektedir" diyen Piro, "Söz konusu skandalın bir tarafında MEB'in diğer tarafında ise eğitim hizmet kolundaki bir sendikanın bulunması ise kaygı vericidir. Üstelik bu tarafların yaşanan
skandalla ilgili halen bir açıklama yapmamış olmasının nedeni de anlaşılacak gibi değildir" diye konuştu.
Yaşananlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir Sen derhal açıklama yapmasını isteyen Piro, bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklama yapmasını beklediklerini kaydetti.