Saadet Partisi Doğanşehir ilçe başkanı İbrahim Halil Aksoy yaptığı açıklamada “Günlerdir gerek sosyal medyada gerekse halk arasında Kurucaova mahallesine bağlı Kırkbayır, Yeşilova ve Mestikolar küme evleri başta olmak üzere bakımsızlığından köstebek yuvasına dönmüş yollardan muzdarip olan halkın tepkilerini dinliyoruz ve izliyoruz. Bununla birlikte yeni yapılan ilköğretim okulunun yolun da etrafında da herhangi bir çevre düzenlemesi göremedik. Yapılan okul ziyadesi ile bizi memnun ederken okulu yapanların yolu unutması bizi bir o kadar da üzdü. Okul, sokak ve küme evlerinin yolları ile ilgili ile ilgili şikayetlerin   gerekli mercilere iletilmesine rağmen sadece okul yolunun bir büz boru yatırılmak sureti ile üstünün örtülmesini bu halka layık görenler, günlerce bunu sosyal medyadan yayınlamayı ve de reklam yapmayı da unutmadılar. Büz borular ile çukur doldurularak okul yolu güzergâhı düzeltilmiş olsa da çamur çilesi devam etmektedir. Yağışlı günlerde çocukların okula gidiş serüvenlerinin adeta bir çileye dönüştüğünü dinledik ve gözlemledik.  Sokak ve küme evlerinin yollarında bulunan devasa çukurlarla ilgili en ufak bir gelişme olmadığını da yerinde inceledik.


 Bu kadar ufak bir sorunun bile giderilmekte güçlük çekilmesi ve giderilememesi adeta bir utanç meselesidir. Hele ki bir eğitim yuvasının yolunun bu denli çamur içinde olması   bizleri daha da üzmüştür.  21. yy ülkeler uzay yarışına girmişken biz hala en temel ihtiyaçlarımız olan altyapı hizmetlerini bile almakta güçlük çekiyoruz.

Gönül isterdi ki yetkili birisi çıkıp bu sorunun kısa sürede çözüleceği ile ilgili  bilgi versin. Ne yazık ki sosyal medyada boy boy poz vermekle meşgul olanların kendi vatandaşlarına cevap vermeye bile tenezzül etmediğini gördük. Tabi bunları gündeme getirenlere de teşekkür etmek yerine aba altından sopa göstermeye çalışanları da üzülerek gördük.

Büyükşehir olunca her şey çok güzel olacak güzellemeleri yapanların aslında Büyükşehir yasasının sadece belirli bir kite için getireceği rant ve refahtan bahsettiğini geç de olsa toplum olarak idrak etmeye başladık.  İktidar partisine silme oy veren bir mahallemiz bu halde ise vermeyen mahallerin durumu da bizi ayrıyeten düşündürmüyor değil. Yollarda oluşan bu devasa çukurların bir  kazaya sebebiyet vermeden bir an önce onarılması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Doğanşehir’in tüm mahallelerini, sokaklarını karış karış gezip sorunları dinlemeye ve dile getirmeye devam edeceğiz.



Hazır 2023 yılı gelmiş ve de Lozan’ın gizli maddeleri de son bulmuş iken yetkililerden bu vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin okul yollarının yapılmasını hasseten rica ediyoruz.  “ dedi

Editör: İbrahim Halil Aksoy