CHP, Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşın hayatını kaybettiği , 81 vatandaşın ise yaralandığı terör saldırısının tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla Meclis Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak Genel Kurul'un bugünkü birleşiminde görüşülmesini önerdi. 

CHP Grubu'nun önergesi üzerine sözü, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker aldı. 

Şeker, "Bu gibi saldırıların bir daha yaşanmaması için muhataplarına görevlerinin hatırlatılacağı ve Meclis'te yetkili olduğumuz konu da milletin bize verdiği yetki de. 'Bizim can ve mal güvenliğimizi sağlayın' diye bizi buraya gönderenlere karşı sorumluluğumuz var. Onun için, neden bunlar yaşandı, tekrarı olmaması için neler yapılması gerekiyor. Meclis'ten insanlar çözüm bekliyor, bunun sorgulanmasını istiyor" dedi. 

Bu açıklamanın ardından bir anda mecliste tansiyon yükseldi. Tartışmaların sonuna doğru söz alarak meclis kürsüsüne çıkan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Sizi ilk defa dinlemiyoruz, biz sizi Habur'da seyyar mahkemeler kurulurken de dinlemiştik, Oslo'da pazarlık yaparken de dinlemiştik Dolmabahçe'de ittifak oluştururken de dinlemiştik, Abdullah Öcalan'ın mesajlarını Diyarbakır Meydanı'nda Nevruz Bayramı'nda okuttururken de dinlemiştik, yerel seçimlerde Osman Öcalan'ın ifadelerinin Anadolu Ajansı ve TRT üzerinden yayınlandığı dönemde de dinlemiştik. Birbirimize kızmayacağız, küsmeyeceğiz. Ama teröre karşı verilebilecek bir mücadele varsa o mücadeleyi Kurtuluş Mücadelesi'ni veren bu Meclis elbette ki vermeyi becerebilecektir ve bu konuya olan inancımız da tamdır." ifadelerini kullandı.

CHP'nin önerisi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla reddedildi. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy