CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında TBMM'de resepsiyon düzenleme kararıyla ilgili, "Meclis Başkanı, bunu yasaklamaya çalışıyor, 'Yapamazsınız.' diyor. Meclis, onların babasının malı ya da çiftliği değil. Gerekirse garsonluğu CHP milletvekilleri yapacak ve 23 Nisan ruhunu hep birlikte yaşayacağız. Bu bayramımızı hep beraber kutlayacağız." dedi.

Ağbaba, CHP Ankara İl Başkanlığınca, bazı işçi ve memur sendikaları temsilcilerinin katılımıyla Vedat Dalokay Kokteyl Salonu'nda düzenlenen "Birlik, Mücadele ve Dayanışma Kahvaltısı"na katıldı.

Hükümetin topluma demokrasi, özgürlük, barış ve örgütlenmenin yer almadığı bir yaşam tablosu dayattığını öne süren Ağbaba, ülkenin kendisinden başka her şeyi yok sayan bir anlayışla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Ülkenin iyi yönetilmediğini ve bir çıkmaza sokulduğunu savunan Ağbaba, "Ülkenin bu çıkmazdan çıkarılması sadece CHP'nin sorumluluğu değil. Tabii ki bunu başarmakta en büyük sorumluluk bizim ama tüm kesimlerin de sorumluluğu söz konusu. Karşımızda sadece AKP yok, AKP ile birlikte güçlü bir siyasi anlayış var. AKP var, yanında sendikası, sivil toplum kuruluşları, işveren örgütü var. Bunlar birlikte Türkiye'yi teslim almaya çalışıyorlar. 20 tane yandaş gazete ile 30 tane yandaş kanal da bunların sözcülüğünü yapıyor." diye konuştu.

Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TBMM'de resepsiyon düzenlenmeyecek olmasını da eleştirerek, CHP olarak kutlamalar kapsamında TBMM'de resepsiyon verme kararı aldıklarını anımsattı.

TBMM'de 23 Nisan günü önce Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sadece çocukların katılımıyla grup toplantısı sonra da resepsiyon yapacaklarını anlatan Ağbaba, "Meclis Başkanı, bunu yasaklamaya çalışıyor, 'Yapamazsınız' diyor. Meclis, onların babasının malı ya da çiftliği değil. Gerekirse garsonluğu CHP milletvekilleri yapacak ve 23 Nisan ruhunu hep birlikte yaşayacağız. Bu bayramımızı hep beraber kutlayacağız." dedi.

Kahvaltıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, çeşitli sendikaların temsilcileri ile partililer katıldı.

veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy