YEKSAM Başkanı Onur Güneş’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya YEKSAM Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Güler, Kurucular Kurulu Üyeleri Ahmet Polat Kaya ve Hüseyin Polat ile birlikte Yazıhanlı öğretmenler katıldı.

“TEOG Başarısı Fen Lisesi İle Ödüllendirilmeli”

Yazıhan’da eğitim başarısının sürdürülebilirliği için mevcut kalitenin daha da geliştirilmesi ile birlikte orta öğretim düzeyinde standartları yüksek yeni bir lisenin yapılması gerekliliği dile getirildi. Özelliklede Yazıhan’ın TEOG başarısıyla birlikte ortaya çıkan insan kaynağının bir Fen Lisesi yapılarak taçlandırılması ve bu öğrencilerin lise düzeyi eğitimlerine yine Yazıhan’da devam etmesini sağlayacak eğitim ortamının sağlanması gerektiği ifade edildi. Yapılacak Fen Lisesi ile birlikte ortaya birde pansiyon ihtiyacının çıkacağının değerlendirildiği toplantıda, dağ köylerinde yaşayan ve çeşitli okullarda eğitim gören ortaokul öğrencilerinin yeni yapılacak Fen Lisesine ilgi duyacakları ve orada okumanın, eğitim görmenin o çocukların ideali haline geleceği ifade edildi.

“TEOG Başarısı Takip Edilmeli”

TEOG’da geçtiğimiz 2 yılda ve bu yıl başarı elde eden öğrencilerimizin başarılarının devam edip etmediği konusunda çocuklarımızın lise düzeyi eğitimleri de takip altına alınmalı. Hangi liseye giderlerse gitsinler onların yanında yer alınmalı, başarılarının artması için uzman desteği mutlaka verilmeli. Biz eğitimciler olarak bu çocuklarımıza her zaman destek olmaya hazırız ifadelerine yer verildi.

Toplantının her ay mutat olarak yapılması kararının da alındığı kahvaltılı programın çok verimli geçtiğini dile getiren eğitimciler, girişilen bu eğitim istişare toplantılarının eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik yeni bir vizyon oluşturacağını söylediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy