Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu

TBB’nin Ankara’daki binasında yapılan 36’ıncı Olağan Genel Kurul’da seçim heyecanı yaşandı.

Mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın aday olduğu seçimde 348 delege oy kullandı.

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı Erinç Sağkan

182 OYLA YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ

Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Oyların sayılmasının ardından TTB’nin yeni başkanı belli oldu. 182 oy alan Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı oldu. Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 oy da geçersiz sayıldı.

Erinç Sağkan'ın zaferi kongre salonunda Gençlik Marşı ile kutlandı.

ERİNÇ SAĞKAN: İLK İŞ O KAPILAR AÇILACAK

Seçim zaferi sonrası ilk açıklamasını yapan Erinç Sağkan, “Hiçbir kapı bir avukata kapalı olamaz. Öncelikle yapacağımız iş o kapılar açılacak. Gerçekten nasıl ulaşılabilir bir Türkiye Barolar Birliği olacağını herkes görecek” dedi.

image small

“HUKUKUN SON KALESİ KORUNDU”

Erinç Sağkan için paylaşılan tebrik mesajlarından bazıları şu şekilde:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır!

image small

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Tarih boyunca yurttaşların yanında hak ve özgürlük mücadelesi vermiş avukatlar, hiçbir zaman iktidara tabi olmadılar. Bugün avukatlar, iktidarla kol kola girip Baroları parçalayanlara en güzel cevabı verdiler. TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan’ı ve yönetimini yürekten kutluyorum.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek: Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen Erinç Sağkan  ve yönetimini tebrik ederim. Yargı Bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve savunma hakkı için verecekleri mücadelelerinde başarılar diliyorum.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Hukukun son kalesi olan barolar seçimi bu defa demokrasimiz açısından çok çok önemliydi. Hukukun kalesi korundu. Yeni seçilen Sayın Erinç Sağkan’ı, çalışma arkadaşlarını ve tüm avukatlarımızı kutluyorum.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan’ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Kaynak:sozcu

Editör: İbrahim Halil Aksoy