Rus RIA Novosti haber ajansı, uçağın Rusya'nın Igarka kentinden kalkış yapma hazırlığında olduğunu, fakat hava sıcaklığının -52 dereceye düşmesi nedeniyle havalanamadığını bildirdi. The Siberian Times gazetesinin haberine göre de çoğu vardiyalı işçi olduğu belirtilen yolcular da, evlerine dönüş saatleri gecikmesin diye uçağın havalanması için arkadan itme teklifinde bulundu. Katekavia havayollarına ait uçak daha sonra havalandı ve güvenlik bir şekilde Krasnoyarsk'a indi.

Batı Sibirya toplu ulaşım dairesinde görevli yetkili Oksana Gorbunova, RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, 'İlk bilgilere göre, hava sıcaklığı -52 dereceye düştü ve uçağın iniş takımındaki fren balataları park halindeyken dondu' dedi. Gorbunova, 'Çekici, uçağı taksi yoluna çekemedi. Yolcular da, uçağın gövdesine zarar verebileceği için yasak olmasına rağmen uçağı arkadan iterek yardım etmeye karar verdi' diye konuştu.

Savcılar, havaalanının, havayolları şirketinin, mürettebatın veya yolcuların herhangi bir uçuş güvenliği kuralını delip delmediğini soruşturuyor. Kuzey Kutup dairesinin yaklaşık 161 kilometre kuzeyinde bulunan Igarka'da ortalama sıcaklık genellikle -30 derece oluyor.

Yılda yaklaşık 100 bin yolcu ağırlayan havaalanını çoğunlukla Kutup bölgelerindeki petrol ve doğalgaz yataklarında çalışan işçiler kullanıyor.


30 yıl sürecek karakış kapıda


Editör: İbrahim Halil Aksoy