31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Malatya’da bir tek Kuluncak ilçesinde aday göstermeyen Saadet Partisi, ilçede Bağımsız Aday Mehmet Kul’u destekleme kararı aldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Malatya’nın Kuluncak ilçesini ziyaret eden Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı ve beraberindeki partililer Bağımsız aday Mehmet Kul ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnafın ve vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaşan, sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Marasalı ve Kul, daha sonra ilçe meydanında toplanan kalabalığa hitap etti.

Burada konuşan Kuluncak’ın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Kul, “Saadet Partisi İl Başkanımız bizi davet edip projelerimizi beğendiklerini söyledi. Birlikte hareket edebilir miyiz diye istişare yaptık. Saadet Partisi başta Büyük Şehir Belediye Başkan Adaylığı olmak üzere tüm ilçelerde belediye başkan adayı çıkarmış durumda. Aldığımız karar gereğince Kuluncak’ta ise belediye meclis üyeliği noktasında birlikte hareket etmek koşuluyla, bizlere destek olacaklar. Kendilerine çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

KULUNCAK’TAN BAKAN ALBAYRAK’A MESAJ GÖNDERDİ
31 Mart Yerel Seçimlerinin savaş değil, barış olduğunu belirten Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Cemali Marasalı ise Kuluncak’tan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a mesaj gönderi. Marasalı, “31 Mart bir savaş değil. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiyi mahvettiği gibi, insanların arasını da mahvetmek istiyor. “31 Mart yerel seçim savaşlarına hazırlanıyoruz” diyor ama bu bir savaş değil. Bu seçimde 1 Nisan’dan 2024 tarihine kadar bize kim imar planları çizecek, kim yollarımızı açacak, kim altyapımızı yapacak, kim suyumuzu, kanalizasyonumuzu takip edecek? Bunun seçimini yapıyoruz. Bundan dolayı bunu bir savaş değil, barış olarak gören Kuluncak’a tekrar teşekkür ediyorum. Buradan bakan beye bir mesaj gönderiyoruz. Kuluncak halkı bunun bilincinde, sende bu bilince gel diyoruz.” Diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Kuluncak’ta bağımsız aday Mehmet Kul’u desteklediklerini belirten Marasalı, “Bu seçimde yine bir söz verdik. Biz bu seçimde halk ile ittifak yapacağız dedik. Halk ile ittifakı yaptık. Sizler ne istiyorsanız o oldu. Mehmet Kul kardeşimizi bağımsız olarak aday gösterdik. Kendilerinin ve sizin üzerinde mutabık kaldığınız belediye meclis üyeleri listesini de Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Listesi olarak Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettik. Bu seçimlerde gelip size yolunuzu yaptık, suyunuzu getirdik, şunu bunu getirdik diyemiyorlar. Diyemedikleri için her seçimde olduğu gibi resin size selamı var diyorlar, sizde ve Aleykümselam deyip oyunu Saadet Partisi mührünün üstüne basın inşallah. Bağımsız adayı zarfın içerisine yerleştirin onu da inşallah başkanlığa gönderelim.” Dedi.

“ELİNİZDEKİ ÇAMURU BAŞKASININ YÜZÜNE SÜRMEYİN”
Saadet Partisi’ne yönelik iftira kampanyaları başlatıldığını anımsatan Marasalı, şöyle konuştu; “Yine hiçbir şey yapamadıkları için iftira kampanyaları düzenliyorlar. Her defasında olduğu gibi bu seçimde de başladılar Saadet Partisi şununla bununla ittifak yaptı demeye. Bunu niye yapıyorlar. Atalarımız neden yaptıklarını söylemiş. “Hırsız ev sahibinden korkar.” Onlar biliyorlar bizim tapulu arazimize gecekondu diktikleri için. Tapulu arazimizdeki gecekondularını tavsiye edeceğiz. Yeniden bu millet aslına dönecek. Saadet Partisi ile diğerlerinin farkını hissedecek. Yine diyorlar ki Saadet Partisi HDP ile PKK ile işbirliği yaptı. İnsan Allah’tan korkar. İftira atarken neye iftira attığını bilerek atar. Şimdi 2015 seçimlerine bir gidin. Az önce Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim aracı buradan geçtiği için ben kendilerine seslenmek, kendileri üzerinden örnek vermek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim; 2015 seçimlerinde bugün bize iftira atanlar, size Milliyetçi Hareket Partisi bekliyor ki Güneydoğu’dan her gün bir yada iki tane şehit cenazesi gelsin de, o şehitlerimizin kanları üzerinden iktidar devşirsinler iftirası atmıyorlar mıydı. Bu iftirayı siz hak ediyor muydunuz ki aynı iftirayı bugün siz bize reva görüyorsunuz? Yine 1994 yerel seçimleri. Sayın Cumhurbaşkanımız ısrarla söylüyor. 94 ruhuna geri dönün, Saadet Partisi’ne geri dönün diyor. 1994 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ile Refah Partisi ile baş edemeyeceğini anlayan güçler, PKK’nın rengini simgeleyen bayraklar ile Saadet Partisi’nin bayraklarını birleştirip, şehirlerin farklı noktalarına asıp, bunu kayda alıp Reha Muhtar’ın eline vermişlerdir. Reis o gün PKK ile işbirliği yaptı mı ki, biz bugün PKK ile işbirliği yapmış olalım. Siyasetin normalleşmesi lazım. Siyasetin çirkinleşmemesi lazım. Siyaset insanlara hizmet sanatıdır. Allah rızası için halka hizmeti hakka hizmet olarak görme sanatıdır. Lütfen bu seviyeyi düşürmeyelim. Yoksulluk duygusundan hareket ile elimizdeki çamuru başkasının yüzüne sürmeyin. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. Bir insan ahlaktan, faziletten yoksun olursa, bunun yoksulluğunu çeker, herkesin ahlaktan ve faziletten yoksun olmasını ister.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy