Türk Telekom Lig A'da kendi sahasında Diyarbakırspor'u 3-1 yenerek 40 puanla 2. sıraya yükselen Malatyaspor'da yüzler gülüyor.
Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Diyarbakırspor maçında özellikle ikinci yarı sergiledikleri güzel futbolla sonuca gittiklerini belirterek, "Rakiplerimizin puan kaybetmesiyle Diyarbakırspor maçının önemi bir kat daha artmıştı. Diyarbakırspor da bu maçı bir çıkış ve kurtuluş maçı olarak görüyordu. Disiplinli çalıştık ve oyuncularıma bu maçın ne kadar önemli olduğunu anlattım. Karşılaşmanın henüz başında kalemizde bir gol görmemize rağmen oyun disiplininden kopmadık. Kazanma arzusu ve hırsıyla mücadele ettik. Sahada kazanmak, futbol oynamak isteyen adına yakışır bir mücadele sergileyen Malatyaspor vardı. Aslanlar gibi mücadele ettik, özellikle ikinci yarı oyuna ağırlığımızı koyduk ve maçı kazandık, 3 puan aldığımız için mutluyuz. Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Oyuncularımı kutluyorum" dedi.
Malatyaspor'un yeniden Süper Lig'e çıkması için yönetim, taraftarlar, vali, belediye başkanı ve basının elinden gelen desteği verdiğini söyleyen Kartal, şöyle konuştu: "Özellikle yöneticilerimizin desteği olmasaydı belki buralarda olamayabilirdik. Çok zor şartlar altında, çok kısıtlı imkanlarla takım için neler yaptıklarını ben görüyorum. Yöneticilerimize, taraftarlarımıza, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle Malatyaspor'u yeniden Süper Lig'e çıkaracağız."