Malatya Merkez Özalper Mahallesinde bulunan Somuncu Baba Caminde Kur’an Kursu’nun sona ermesi nedeniyle hediye töreni düzenlendi. Somuncu Baba Cami Din Görevlisi Mehmet Çiloğlan, Müezzin Seyfullah Gezek ve diğer görevliler tarafından yürütülen kursların 3 kuru da tamamlandı. Somuncu Baba Cami Din Görevlisi Mehmet Çiloğlan, 100 civarında öğrencileri olan kursta Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yanında kursiyerler başta Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi olmak üzere, ibadet, ahlak ve dini bilgiler verildiğini bildirdi. Çiloğlan camilerindeki kursları çekici kılan ve bu nedenle yoğun öğrenci talebine konu olan uygulamalarından bahsederek, “Kurslarımıza zaman zaman kurmuş olduğumuz sine vizyon eşliğinde de verildi. Bu sine vizyon gösterileri öğrencilerin dikkatlerinin toplanmasına yol açtığı gibi, eğitimde de başarılı olmamıza imkân sağlıyor. Başta Siyer olmak üzere birçok derse yardımcı konuların ve dini bilgilerin anlatıldığı sine vizyonda zaman zaman da görgü kuralları, adab-ı muaşeret, değerler eğitimi de vermekteyiz” şeklinde konuştu.
Yaz Kuran Kurslarının 3 kur halinde düzenlendiğini de kaydeden Çiloğlan, “Her kur 3 haftalık sürelerden oluşmaktadır. Birinci Kurda kursiyerlerimiz Elif Ba, İkinci Kurda Amme cüzü, 3. Kurda ise Kur’an-ı Kerim öğrendiler” dedi.
Çiloğlan, öğrencileri teşvik için, kurslar sonunda hediye programı düzenlediklerini belirterek, birinci Mehmet Yıldız, ikinci Faik Demir ve Nedim Doğdu’ya tablet bilgisayar, 5 öğrenciye mp3 çalar ve diğer öğrencilere de tişört başta olmak üzere hediyeler verdiklerini bildirdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy