CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın konuşması sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına bindiğini söyleyerek, Bakan Soylu'ya sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın’a "Sahtekarsın" dedi.

Bunun üzerine CHP'li Aydın "Aynen iade ediyorum" karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Süleyman Soylu ile aralarında sözlü tartışma çıktı. 

Kavgada yumruklar havada uçuşurken AKP'li vekiller Özgür Özel'in üzerine yürüdü.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç oturuma ara verdi. Verilen arada da tartışma devam etti. 

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu'nun ‘Soylu, SBK uçağını taksi gibi kullanmış?’ başlıklı haberi ile İçişleri Bakanı Soylu'nun, Sezgin Baran Korkmaz'ın özel jetini birçok kez kullandığını kamuoyu Cumhuriyet'ten öğrenmişti.

Mollaveisoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 2017’deki referandum döneminde SBK’nın patronu Kormaz'a ait lüks uçakla seyahat ettiğini ortaya çıkarmıştı. Korkmaz uluslararası kara para aklama suçundan Avusturya’da tutuklu bulunuyor.

Mollaveisoğlu, Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağın başka birçok gazeteci ve siyasetçi tarafından da kullanıldığını yazmıştı.

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet'in haberine ilişkin açıklama yayınlayarak Soylu'nun SBK jetini kullandığını doğrulamıştı. Bakanlığın açıklamasında, kiralamanın Söğüt Havacılık A.Ş.'den yapıldığı, elinde ‘uçak kalmaması’ nedeniyle şirketin Korkmaz'a ait olan Borajet'ten kiralama yaptığı belirtilmişti. Açıklamada, kiralamaya ilişkin Süleyman Soylu'nun sahibi olduğu Engin Sigorta’ya kesilen ve kiralama bedelinin 165 bin 808 TL (44 bin dolar) olarak göründüğü fatura da paylaşılmıştı. Ancak faturanın ödendiğine dair banka dekontunu bakanlık yetkilileri açıklayamamıştı.

kaynak:cumhuriyet

Editör: İbrahim Halil Aksoy