Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan altın madalyalı şampiyon sporcu, buralara gelmesinde büyük emeği olan babasına minnettar olduğunu söyledi.


Oldukça heyecanlı ve duygulu olduğu gözlenen Burak, “Malatyalı hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten onların dualarının benimle olduğunu hissediyordum. Kulübüm İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a da teşekkür ediyorum. Avrupa’nın ilk sekizi oradaydı. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. En iyi 8 içinde 20 yaşında şampiyon olmayı başardım. İnşallah bundan sonra da ülkeme en iyi şekilde hizmet ederim” dedi.



ZEKİ UYGUR: “35 YILLIK BEKLENTİMİ ŞU AN YAŞIYORUM”
Burak Uygur’un babası Zeki Uygur ise oğlunu karşılarken göz yaşlarına hakim olamadı. Zeki Uygur, altın madalya kazanan oğluyla gurur duyduğunu ifade etti. 


Kendisi de antrenör olan baba Zeki Uygur, oğlunun Avrupa Oyunları'nda madalya almasının çok önemli olduğunu belirterek, “En önemlisi de 1. Avrupa Oyunları'nın altın madalya alan ilk erkek sporcusu olması. Başarıda federasyonumuzun ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de katkısı var. Bu imkanları bu kuruluşlar sağladı. Biz hemşerilerimizden ilk defa bu kadar büyük destek gördük. Çok mutluyum. Bir babanın yaşayacağı en büyük mutluluk budur. 35 senelik beklentimi şu an yaşıyorum. Allah her babaya böyle büyük bir mutluluk yaşamayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy