mralı Cezaevi’nde bulunan terör örgütü PKK'nın başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu, Öcalan'ın ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Hukuk bürosu, İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan terörist başı Abdullah Öcalan ile birlikte Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

"İmralı Adası’nda tutulan müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın aileleri bugün (27.04.2020) bulundukları yerlerdeki Savcılıklar aracılığıyla müvekkillerimizle birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Terörist başı Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan da "Dün bize yarın saat birde Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelin dediler. Biz de bunun üzerine bugün gittik ve telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Telefonumuz bir kez kesildi. Sonra konuşmaya devam ettik. Telefonla görüşmemiz yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Hastalık şuan burada yok ama ilerde ne olur belli değil dedi. Ağırlıklı olarak güney üzerine değerlendirme yaptı. Birlik çağrısında bulundu” diye belirtti.

Terör örgütü PKK'nın başı Öcalan, 15 Şubat 1999 yılından bu yana tutulduğu İmralı'da ilk kez ailesiyle telefonda görüştü.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy