Batman'ın Beşiri ilçesinde, cinsel saldırıya uğradığını anlatan bir mektup bıraktıktan sonra tabancayla intihar girişiminde bulunan İpek Er (18), 1 aydır tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Acılı annenin fotoğrafını ve "Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum" sözlerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları cinsel saldırı şüphelisi Musa Orhan'ın tutuklanması için çağrıda bulundu. 

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e tecavüz ederek intiharına sebep olduğu iddia edilen Musa Orhan, tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Sosyal medyada tepkilerin artmasının ardından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Musa Orhan'ın tutuklanmasını talep etti ve yazılı açıklama yaptı. 

MUSA ORHAN TUTUKLANDI

İpek Er'i ölüme sürüklemekle suçlanan Musa Orhan'a ilişkin iddianameyi kabul eden Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Siirt’te görev yapan Orhan, olay ile ilgili bir süre önce açığa alınmıştı. 

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Musa Orhan teslim olarak tutuklandı.

BAŞSAVCILIK TUTUKLAMA TALEBİNDE BULUNDU

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, İpek Er'e cinsel istismarda bulunan Musa Orhan ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

 

milligazete

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy