AK Parti milletvekilleri, sigara ve otomobil vergilerine 3 kat birden zam gelmesi için düğmeye bastı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem 5. yasama yılının başlamasıyla birlikte TBMM Başkanlığına yeni bir torba teklif sunan AK Partili milletvekilleri, yeni zamlar için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisine ilişkin yetkisinin genişletilmesi için yeni düzenleme teklifi yapıldı. 

AK Parti milletvekilleri tarafından sunulan yasa teklifine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergi ile motorlu taşıtlardan alınan özel tüketim vergisini bir katına kadar artırma yetkisi üç katına çıkacak.  Erdoğan, ayrıca ÖTV uygulamasında motorlu taşıtlar için farklı matrah grupları oluşturmaya, matrah grupları ve motor gücü itibarıyla farklı oranlar belirlemeye yetkili olacak ve söz konusu vergileri sıfıra kadar indirme yetkisi de devam edecek.

ATV’YE YÜZDE 25 ÖTV

Öte yandan ATV tutkunlarına da kötü haber geldi. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, ATV (All Terrain Vehicle – Her türlü arazide kullanılan araç) ve UTV (Utility Task Vehicle – Çok amaçlı hizmet aracı) isimli araç tipleri fiziksel ve teknik özelliklerine göre farklı gümrük tarife istatistik pozisyonlarında gösterilebildiği için ÖTV kapsamı dışına çıkartılabiliyor. Bunun önüne geçmek amacıyla tüm ATV ve UTV araçlar yüzde 25 ÖTV’ye tabi tutulacak.

Editör: İbrahim Halil Aksoy