Şehit yakınlarının da katıldığı törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı. 
Şehir Mezarlığı’nda bulunan Şehitlikte düzenlenen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutan vekili 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, ilçe kaymakamları, emniyet müdürü, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.


Valilik, 2.Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Şehit Aileleri adına Şehitlik anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada askeri manga tarafından şehitler için 3 kez saygı atışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Vali Kamçı tarafından anıt şeref defteri imzalandı. Kamçı, Çanakkale Zaferi'nin bir milletin varoluş mücadelesinin muazzam bir iman ve ahlak destanı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:


“Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada aziz milletimizin var olma iradesini kıracak hiçbir güç yoktur ve yine Çanakkale Zaferi göstermiştir ki yedi düvele karşı koyduğumuz sarsılmaz irademiz, vatan sevgimiz ve millet olma bilincimiz, en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür.”


Anıt önündeki törenin ardından şehitlik ziyaret edildi. Protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bırakırken bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Vali Süleyman Kamçı, şehit aileleri ile sohbet ederek acılarını paylaşırken bazı şehit aileleri de mezar başında dua ettiler.


Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 18 yıl önce Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonda şehit olan Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç'ın ailesi, bugün aynı zamanda doğum günü olması nedeniyle mezara bir buket çiçek bıraktılar. Üzerinde ‘Doğum günün kutlu olsun Ruhun şad olsun’ yazan çiçek görenleri duygulandırdı.
Protokol üyeleri, Polislik Şehitliği'nde de mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy