Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte Malatya’da düzenlenen mitinge katıldı. İsmetpaşa, Emeksiz, Hasanbey ve Cengiz Topel caddelerinin kesiştiği kavşakta düzenlenen mitingde konuşan Özel, “Artık umut siyaseti yerine, korku siyasetine sarıldı. Bir beka sorunundan bahsediyor. Ve diyor ki ‘benim adamlarımı seçmezseniz, siz mahvolursunuz.’ Tehdit ediyor, korkutuyor ve bunun üzerinden oy toplamaya çalışıyor. Malatya, son cumhurbaşkanını duydu. Eğer bir cumhurbaşkanına kulak verecekse, her gece dinlediği sonuncuyu değil de birde birinciyi hatırlasın. Ne diyor, ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ İfadelerini kullandı.

Özel, mitingdeki konuşmasında şunları söyledi:

“İki kardeş biri AK Partili oluyor biri CHP’li. Dede AK Partili torun CHP’li, Nine MHP’li torun İYİ Partili. Sen adamın kardeşine, torununa, gelinine ‘terörist’ demeye başlarsan, sen yukarılara çıkınca vatandaşa yukarıdan bakarsan, sen kibirlenirsen, sen millete ‘illet, zillet’ başlarsan, lakap takarsan o seni oralara getiren millet sana bir kulp takar ve siyasetin rafına kaldırır. 432 kilometre ‘hak, hukuk, adalet’ diye yol yürüyen, her türlü mağdurun ve mazlumun yanında duran, dünyanın en namuslu bürokratı, en çalışkan siyasetçisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinden terörist çıkmaz arkadaş. Amerikan postalını Güneydoğu’ya bastırmayan, Mehmetçik’in eline Müslüman kanı bulaştırmayan Deniz Baykal’ın partisinden terörist çıkmaz kardeşim. Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına milliyetçiliği altın harflerle kazıyan Karaoğlan Ecevit’in partisinden terörist çıkmaz kardeşim. Milli mücadele muzaffer komutanlarından, Atatürk’ün yol ve silah arkadaşı, Lozan’da yedi cihana Türkiye’nin tapusunu kabul ettiren İsmet Paşa’nın partisinden terörist çıkmaz kardeşim. Ey Recep Tayyip Erdoğan, hani düşman donanması İstanbul’a gelince o senin öve öve bitiremediklerin kırmızı halıları seriyordu ya, o gün Kartal İstimbotu’nun üzerine çıkıp, karşıya doğru bakarak, yanındaki yaverine ‘geldikleri gibi gidecekler’ diyen Mavi Gözlü Devin, Gazi Mustafa Kemal’in partisinden terörist çıkmaz kardeşim.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise orantısız bir seçim kampanyası yürütüldüğünü iddia ederek, “AK Parti belediyeleri devletin ve belediyenin bütün imkanlarını kullanıyor. Ne kadar afiş, billboard varsa tamamı sizin cebinizden ödenen vergilerle yapılıyor. Bu kul hakkıdır. Bizim paramızla yaptığınız ilanlar, reklamlar haram, zehir, zıkkım olsun” dedi.

Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önce dediler ki ‘beka meselesi.’ Beka tutmadı, ardından ‘terör’ dediler. Millet İttifakı’na ‘terör’ dedi. Oy verenlere ‘terörist’ dedi, şimdi ‘demedim’ dedi. Ardından ‘zillet’ dedi. Ortağı, ‘Bunlar beş harfli’ dedi. Kimmiş beş harfli, ‘Kemal, Meral, Temel.’ Ona hatırlatalım Recep’te beş harfli. 8 Mart’ta bir ezan tartışması başladı. ‘Ezan yuhalanıyor’ dedi. Ne Malatya’da ne 82 milyon içerisinde içinden ezanı yuhalamak, ıslıklamak isteyen bir tek kişi bulamazsın. Ezanı bile kullandılar, bu milletin ortak değeridir. Hiç kimse ezanı yuhalamaz.”

Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İyi Parti İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ile 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki adaylarda katıldı.

HEKİMHAN’DA..

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “31 Mart’tan sonra yine aynı Çanakkale Savaşı’nda dedelerimizin omuz omuza çarpıştığı, toprak altında birlikte kefensiz yattığı gibi, Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet ve HDP’lisi ile hep beraber barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız.” dedi.

Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan ilçesini ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Özel, yerel seçimlerde vatandaşların memleketleri için en doğru kararı vereceklerine inandığını belirterek şunları söyledi:

“31 Mart’tan sonra yine aynı Çanakkale Savaşı’nda dedelerimizin omuz omuza çarpıştığı, toprak altında birlikte kefensiz yattığı gibi, Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Saadet ve HDP’lisi ile hep beraber barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Yarınlara umutla bakan, bu umut siyasetine Hekimhan da destek olacak.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise sadece yerel yönetimlerin belirlendiği bir yerel seçime gidildiğini, ülkede beka sorunu olmadığını kaydetti.

Kazandıkları takdirde Hekimhan Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesini kardeş belediye yapacaklarını anlatan Ağbaba, “Bizim dışımızdaki partilere oy verenler de benim kardeşimdir. Kimseye düşmanlığımız yok.” dedi.

kaynak: veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy