Öz, Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde; bugüne kadar Yeni Malatyaspor’un mağduriyetine sebep olan olaylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını, bundan sonraki süreçte de benzer mağduriyetlerin yaşanmaması noktasında Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NA MESAJ

Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Öz, Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden takımımız Yeni Malatyaspor’un son 4 karşılaşmada (Tokatspor, Bayrampaşa, Pendik ve Menemen)  maç skoruna etki hakem hataları nedeniyle ciddi puan kayıpları yaşadığını düşünmekteyiz.

Bu haksız kararların taraftar üzerinde oluşturduğu olumsuz etki sonucunda Tokatspor maçında tasvip etmediğimiz, spor ahlakına uymayan olaylar çıkmıştır.

Bizler, Yeni Malatyaspor’umuza gönül verenler olarak hakem hatalarının sebep olduğu bu tür olaylarla karşı karşıya gelmek, taraftarımızın ve takımımızın bu tür olaylarla anılmasını istememekteyiz.

Yeni Malatyaspor’umuzun hakem hatalarından kaynaklı bir mağduriyet yaşadığını heyetinize bildirmek, bundan sonraki karşılaşmalarda gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanmak istemekteyiz.

Bu sebeple tarafımızca tespit edilen son 4 maçta yapılan hakem hatalarının incelenmesini siz değerli heyetinizden beklemekteyiz.

Söz konusu 4 karşılaşma ile ilgili MHK tarafından gerekli inceleme ve araştırmanın yapılarak Yeni Malatyaspor’umuzun haksızlığa uğramasına engel olmanız inancıyla saygılar sunar, iyi çalışmalar dilerim.”

ömer faruk öz

Editör: İbrahim Halil Aksoy