Olay, 10 gün önce özel bir demir madeni ocağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ocakta usta olarak çalışan Kadir Zeytin, bir arkadaşıyla beraber bozulan motoru tamir etmek için paletin üzerine çıktı. Bu sırada motorun kopması sonucu Zeytin, 8 metre yükseklikten aşağı düştü. Elazığ Eğitim Araştırması Hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Zeytin’in 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Sağken organ bağışı yapan Zeytin’in 2 böbreği, karaciğeri ve bir korneası alındı. Alınan 2 böbrek Diyarbakır’a ve karaciğer Malatya’ya nakledilirken, kornea ise organ bankasına konuldu.
Kardeşinin demir ocağında çalıştığını dile getiren ağabeyi Mehmet Zeytin, “Bandın kenarındaki elektrik motorunun kayışları kopmuş. Bunlarda kayışları onarmak için çıkmışlar. Olayda bir kişi daha varmış ve o motorun alt tarafında duruyormuş. Bu esnada motorun bağlı olduğu ayaklar çatlamış. Kardeşim kayışları bağlamak için motorun üzerine çıkınca, motor olduğu gibi kopmuş. Motorla beraber kardeşimde aşağı düşmüş. Onun için direk kafasını vurmuş. Beyin kanaması geçirdiği için bir türlü hayata dönemedi” dedi.

Vasiyetini kabul ettik, 4 kişiye umut oldu
Kardeşinin sağlığında organlarını bağışladığını ifade eden ağabey Zeytin, “Beyin ölümü gerçekleştikten sonra onun önceden vermiş olduğu karara saygı duyarak vasiyeti kabul ettik ve nakli onayladık. Organ bağışı ile 4 kişiye umut vermiş oldu. Kardeşimi böyle bir karar verdiği için kutluyorum. Üzgünüz ve kurtulması için elimizden geleni yaptık. Doktorlarda gayret ettiler. Ama bir tülü geri dönmedi” diye konuştu.

"Kimseye sırtını dönmez, yardımı severdi"
Kardeşinin çok iyi bir insan olduğunu vurgulayan Zeytin, “Birinin işi düştüğü zaman olmaz diye bir şey duymadım. Gider yapar ve işini görürdü. Yapıcı yönü daha fazlaydı. Kimseye sırtını dönmez ve yardım sever biriydi. İş yerinde hırçın çalışmanın içerisinde bu kaza meydana gelmiş. Gönül isterdi ki düzelsin ama olmadı. Kardeşim büyük bir özveri ile çalışan bir insandı. Bu bağışı da zaten çok önceden yapmış” ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy