Malatya-Hekimhan Karayolu'nun Sarsap Tüneli yakınlarındaki Akyazı mevkiinde meydana kazada Necati Çağlar'ın (52) idaresindeki TEİAŞ'a ait vinçli çekici kontrolden çıkarak 44 FK 545 plakalı kamyona, ardından karşı şeritte seyir halindeki AK Parti heyetinin bulunduğu konvoya çarpmış, Çalık ve Kahtalı'nın bulunduğu otomobile çarpacakken, otomobilin sürücüsü son anda yaptığı manevra ile çarpışmayı önlemişti. Kazada hurdaya dönen çekicinin içerisinde sıkışan sürücüyü, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve beraberindeki partililer müdahale ederek kurtarmıştı. Talihsiz kaza üzerine AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 13 Kasım Pazar günü Hekimhan ilçesinde yaşanan 5.1 ve 4.6 şiddetindeki depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşları ziyaret programını iptal ederek Malatya'ya geri dönmüş ve beraberinde Kahtalı ile birlikte Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giderek yaralıyla ilgilenmişti. 


Milletvekili Çalık ve AK Parti İl Başkanı Kahtalı, ameliyattan çıkan şoför Necati Çağlar'ı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giderek yeniden ziyaret etti. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Sezai Yılmaz, hasta hakkında Çalık'a bilgi vererek, durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, hasta yakınlarına, "Yaralı hastaneye çabuk getirilmiş. Çok az bir zamanla kaybedebilirdik" şeklinde konuştu.
Şoför Necati Çağlar ile konuşup, geçmiş olsun dileklerinde bulunan Çalık, "Sezai beye ve tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir müdahalede bulundular. Sezai hocamız sadece Malatya'da değil, dünyada bir numara, dünyanın en iyi doktoru" dedi.
Çalık ve Kahtalı, yaralı şoförün yakınlarıyla da görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy