AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İlçe Başkanı Osman Güder ve il yönetimi ile birlikte Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan’ı ziyaret etti. AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı süresince en önemli emeği ve yüreği kadınların ortaya koyduğunu belirten Çalık, "Tüm Türkiye’de almış olduğumuz yüzde 50’lik oyun, Malatya’daki yüzde 70’lik oyun yüzde 52’sini yani yarısından fazlasını biz kadınlarımızdan alıyoruz” dedi.


AK Parti iktidarı olarak kadınlardan aldıkları bu oyun kendileri için çok büyük bir onur olduğunu ifade eden Çalık, “Milletimizin, özellikle kadınlarımızın AK Parti'ye vermiş olduğu bu destek için teşekkür ediyorum. Ama bu desteğin sadece direk geliş olmadığını da biliyorum. Sizlerin yani kadın kolları teşkilatımın çok büyük gayretlerinin olduğunu herkes biliyor. Tüm Türkiye, tüm Malatya biliyor. AK Parti’nin kuruluşundan beri bütün kademelerde görev almış kadın kolları teşkilatıma hasetten teşekkür ediyorum” dedi.


Önlerinde 7 Haziran genel seçimlerinin olduğunu hatırlatan Öznur Çalık, “Hepimiz biliyoruz ki artık araziye inme zamanı, biliyorum ki yolumuz uzun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylemiş olduğu gibi uzun ince bir yoldayız. Beraber yürümüş olduğumuz bu yolda ben inanıyorum ki sizin emekleriniz, hem partimiz hem de milletimiz tarafından çok net alkışlanıyor. İşte bu yürekle ben sizin kardeşiniz olarak Malatya’nın, Battalgazi’nin, Türkiye’nin emrinde bir kardeşiniz olarak, bundan sonraki yol arkadaşlığımız dün nasıl devam ediyorsa bugün de aynı şekilde devam edecek” diye konuştu.


Ana muhalefet partisinin her konuda AK Parti’yi taklit etmeye çalıştığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün muhalefet AK Partiyi her alanda taklit ediyor. Bakıyorsunuz, temayül yoklamaları yapıyor. Kurmuş olduğumuz birimlerin örneklerini alarak, kendi birimlerinde kurmaya çalışıyorlar. Yapmaya çalıştıkları en önemli birim de kadın kollarıyla ilgili yaptığımız çalışmalar. Ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz, nasıl çalışıyoruz, incelemeye tabi tutuyorlar. Bilsinler ki bu zoraki olmaz, burada gönüllülük esası vardır. Benim kadın kollarımın, teşkilatımın önemli vaziyette ortaya koydukları yürekleri vardır."


AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da 7 Haziran seçimleri öncesi tüm teşkilatla el ele vererek sıkılmadık el, gidilmedik ev bırakmayacaklarını belirtti. Kahtalı, “İnşallah gayret ve çaba göstereceğinizden hiçbir şüphem yok” dedi.
Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise “Dün olduğu gibi bugün de dur durak bilmeden yolumuza devam edeceğiz. İnşallah önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Bunun için teşkilat olarak, il başkanlığımızın başkanlığında şu an hazırız. İnşallah 7 Haziran’da en güzel sonucu almak için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğimizden şüpheniz olmasın” diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, “Battalgazi Kadın Kolları yönetimi olarak sonuçları değil başlangıçları değiştirmek gerekir diyerek, geçen ay Allah’ın izniyle kongremizi tamamladık” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy