Milletvekili Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Milletvekili Adayı Ufuk Ünalan ile birlikte Arapgir ilçesinde incelemelerde bulundu. Çevre yolu hakkında bilgi alan Çalık, “Malatya-Sivas Duble yolumuz 104 kilometre yolumuz yapılıyor. Arapgir Çevreyolu olarak nitelendirdiğimiz 9 kilometrelik, toplam ihale bedeli 42 milyon 600 bin TL tutarındaki bu yol güzergahımızda yaklaşık 22 milyon TL harcandı. Bundan sonra 2017 yılında Arapgir Çevreyolu bitmiş olacak ve diğer il bağlantılarımızı, Erzincan ile, Elazığ ile bağlantı yollarımızı da buradan çok rahatlıkla vermiş olacağız. Arapgir çevreyolumuz Arapgirimize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.


Milletvekili Çalık, Arapgir ilçesindeki Yurtkur’a bağlı Arapgir Yurt Müdürlüğünü de ziyaret ederek, burada gençlerle sohbet etti. Çalık, yurt binasında bir süre incelemelerde bulunarak, öğrencilere verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 1 ay önce hizmete giren yurt binasının hizmet katlarını da gezen Çalık, “Yurt binamız için çok emek ve çaba sarf ettik. Yurt binamız çok güzel olmuş” dedi. Çalık, öğrencilerin iletmiş olduğu sorunları da yakından takip edeceğini söyledi.
Çalık ve beraberindekiler daha sonra hayırsever işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın Arapgir ilçesinde yaptırmakta olduğu Kültür Merkezi ve 16 derslikli Çok Programlı Lise’de de incelemelerde bulundu. Çalık, ilçesine eğitim kurumları kazandıran işadamı Mehmet Ali Aydınlar’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy