AK Parti Malatya Milletvekili ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Öznur Çalık, eşi Kenan Çalık ile birlikte oyunu kullandı. Saat 11.00’da Malatya Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanan Çalık, oy verme işleminin ardından seçmenlerle ve sandık görevlileriyle sohbet etti. Seçimi değerlendiren Çalık, “Bugün 1 Kasım 2015. Türkiye’nin inşallah yeniden dirilişine milletimiz vesile olacak. En büyük irade yüce Rabbim'dendir. Sonra milletimizin iradesidir ve bugün tecelli edecek. Milletimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, yarınlarımız için buradan güzel sonuçlar çıkacak. Biz Türkiye’nin istikrarına imza atmak istiyoruz.

13 yıllık AK Parti istikrarı, ekonomik ve siyasi istikrarı da beraberinde getirmişti. Tüm milletimiz bugün sandığa gidecek ve iradelerini yansıtacaklar. 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında yaşanan özellikle terör olaylarının son bulacağı güçlü bir iradenin çıkmasını arzu ediyoruz. Saz çalarak değil milletimiz oyunu kullanarak, buradan seçim sonuçlarını tüm dünyaya duyuracak. Ben inanıyorum ki çalışan kazanacak, adalet, hukuk, insanlık, demokrasi kazanacak” dedi.


Sandık sonuçlarının şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunan Çalık, “Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir idarenin olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Silahların gölgesi altında milletin idaresini engellemeye çalışanlara da bu sandıklardan çok güzel cevap çıkacaktır. Tüm siyasi partiler, üzerilerine düşen görevleri bu sandıklardan alacaklar. Düne kadar biz çalıştık, siyasetçiler çalıştı ve bugün milletimiz kararını veriyor. İnşallah saat 16.00’dan sonra sandıktan çıkan kararla, 4 yıllık bir irade süreci bu sandıklardan çıkmış olacak. Ben oyunu kullanan, vatandaşlık görevini yerine getiren milletimize teşekkür ediyorum. Sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza ve güvenliğimiz sağlayan güvenlik görevlilerimize, yol arkadaşlarımız siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yarınlarımız için sandık sonuçları hayırlı olsun” diye konuştu.

Katılımı değerlendiren Öznur Çalık, sabah 07.00’den itibaren okullarda dolaştıklarını kaydetti. Öznur Çalık, “Katılım inşallah 7 Haziran seçimlerinin üzerine çıkacak. Çok ciddi bir ilgi var ve bu ilgi de sandıklara yansıyor. Sandıkların ilk açıldığı saatten itibaren vatandaşlarımız sandıkları doldurmuş durumda. Şu an da saat 11.00 olmasına rağmen yüzde 50’lik bir oy kullanma oranı var. Şu anki oy kullanım oranı çok iyi” şeklinde konuştu.
Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra küçük bir çocuğu kucağına alarak, çocukla yakından ilgilendi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy