İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 70’e yakın ülkeden katılımın olduğu 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açılan Malatya Standında ziyaretçilere yaklaşık 3 bin kişilik kayısılı pilav ile kayısı tatlısı ikram edildi.


Malatya Standında AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Yeni Malatyaspor Başkanı ve MASTÖB Başkanı Adil Gevrek, eski milletvekili Yüksel Çengel ile Malatyalı işadamlarının katılımı ile ziyaretçilere kayısılı pilav ile kayısı tatlısı ikram yapıldı. Kayısılı pilav ile kayısı tatlısı İstanbul’da faaliyet yürüten Satır Lokantası Sahibi Cebrail Karaman tarafından yaptırıldı.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, konuklara kayısılı pilav ve kayısı tatlısı ikram ettiklerini belirterek, Malatyalıya yakışır şekilde ziyaretçileri ağırlamaya çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının Malatya’yı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu dile getiren Özbay, Malatya’yı doğal, kültürel ve tarihi yönünün yanı sıra yemek kültürü ile de tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Özellikle kayısılı ikramların yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Özbay, “Amacımız Malatya’nın tanıtımıdır. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Kayısı pilav ve kayısı tatlısının yapımında bize destek olan Satır Lokantası Sahibi Cebrail Karaman’a teşekkür ediyoruz. İşyerini bize açarak, ikramları hazırlayarak getirdi. Malatyalı böyle olmalı” diye konuştu.


Malatya Büyükşehir Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ise, İstanbul’daki Malatyalıların standa yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Kayısılı pilav ve kayısı tatlısı ikramı yapıldı. Çok ciddi bir ilgi gördü. Fuarda Malatya etkinlikleri de yoğun ilgi gördü. İstanbul’daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve fuara katılan işadamlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

MALATYA EVİ PROJESİ HIZ KAZANDI


Editör: İbrahim Halil Aksoy