Elazığ’da yaşanan depremin ardından Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşmasının ertelenmesiyle ilgili yaşanan polemikler hakkında  konuşan Nihat Özdemir, “Malatyaspor’la arkadaşlarımız görüşme yaptı, doğrudur. Ama Malatyaspor’un o maçı neden oynamak istediğini anlamadım. Stada ambulans dahi yollayamazdık. Bütün ambulanslar yaralı taşımakta, enkaz altından insan çıkarmaktaydı. Bir kulüp hiç ilgili olmamasına rağmen bu konuya girdi. Bu maçı erteliyorlar, cezalı olan arkadaşı affedecekler ve bu futbolcuyu bizim maçta oynatacaklar dediler. Kulüp başvurdu ancak o başvuru reddedildi, o futbolcu da o maçta oynayamadı. İnsanlar kendi takımlarıyla ilgileneceklerine, kendi taraftarlarını bu şekilde yönlendirmeleri doğru değil. Maçın ertelenmesi belli olduktan sonra, Malatyaspor ertesi sabah bütün takımla beraber neden Antalya’ya gitti, neden Malatya’da kalmadı. Adil Gevrek’e soralım, çok güvenli bir yerse, kendi mi götürmek istedi futbolcuları Antalya’ya yoksa futbolcular mı gitmek istedi?”

diyerek yaşananlara açıklık getirdi.

“Zorlu’ya her kulüp başkanı geldi ama biz açıklamadık”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ‘Kazandığımız zaman hakemlere ertesi hafta görev verilmiyor’ sözlerinin de hatırlatıldığı Nihat Özdemir “Zorlu buluşması buydu. ‘IFAB’dan bilgi aldık’ diyor. Bazı dinledikleri yerler var ama maalesef bunlar yanlış. Sen bunları düşünüyorsun ama gerçekler budur. Zorlu buluşması, ‘Bu hakem niye olmadı’ açıklamasıdır. Rahatlasın diye bu açıklamaları yaptık. Sonra o ofise başka kulüp başkanları da geldi. Ama bunların hiçbirini kamuoyuna vermedik. Değerli yazar arkadaşın önüne de bu evrakı koydular, o da yazdı. Hiç üzülmedim. Haram lokma geçmediği için rahatım. Gördük ki, bunu yapmamamız daha uygunmuş. Bu kez herkes görsün diye Zorlu’daki restoranın ortasında yaparız. Orada neler olduğunu gösterdik kendisine. Bu hafta Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemine görev verilmedi. Ama hakemlerimize o kadar yoğun görev düşüyor ki. Bu hafta 7 gün maç vardı. 2 hafta boyunca her gün maç olacak. Orta hakem, 2 yardımcı hakem, 1 dördüncü hakem, VAR ve AVAR’ı düşündüğünüz zaman MHK’nin yükü çok zor. Ama kendilerinden memnunuz. Gençleştirme projesine başladılar ve yürütüyorlar. Biz destek olalım, yeni Cüneyt Çakır’lar, yeni Hüseyin Göçek’ler yetiştirelim” dedi. Basketbol Federasyonu’nun ve Euroleague’in hakemlerle ilgili hata olması halinde yaptığı uygulamayla ilgili de konuşan Özdemir, “Basketbol Federasyonu’nun uygulaması ve Euroleague’in açıklamaları oldu hakemlerle ilgili. Bizlerde de var. Mesela bir hakem bir sonraki haftada maç almazsa, yüzde 90 olarak hata yaptığı içindir. Bu uygulama için bizim olduğu kadar MHK’nin de görüşünün alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Kendisinin yerinde olsam kalemimi kırardım”
Hafta sonunda hakkında çıkan ‘İstifa’ söylemlerine de açıklık getiren Özdemir, “Ben birçok görevlerde bulundum. Bu benim belki de, kuruluş bakımından 7 ya da 8. başkanlığım. Spor kulübü başkanlığı da yaptım. Ben TFF başkanlığı kadar zor bir görev görmedim. Fenerbahçe, Beşiktaş başkanı olmak daha kolay. Camia ne istiyorsa çık ona göre konuş, karşıdaki sana ne derse desin. Ama burada bir karar alıyoruz, bir kısım memnun, bir kısım değil. Bu da beni zaman zaman üzüyor ve ‘Nereden geldim ben bu göreve’ diyorum. Ama Genel kurul beni bu göreve layık gördü. Pazar günü bir arkadaşımız sosyal medyaya yazmış. Pazartesi günü de içimizde bulunan bir arkadaşımız da oltaya takılmış. Ama ben bunları umursamadım. Sonra da baktık ki ortalık karışıyor, herkes aramaya başladı, resmi bir açıklama yapalım dedik. Biraz evvel dediğim gibi, bir karar alıyoruz ama X kulübün başkanı beni arayıp ‘Sosyal medya yıkılıyor’ diyor. Umurumda değil. Ama o arkadaşlar sosyal medyaya bakarak kendilerini yönlendiriyorlar. Hangi kaynak olmuş olmamış, benim umurumda değil. Bence onlar utansınlar doğru bir kaynaktan haber almadıkları için. Ben kendisinin yerinde olsam kalemi kırar bu işi bırakırdım ama maalesef bugün yine Posta Gazetesi’nde yazısını yazmış” açıklamasını yaptı.

“Yıldırım Demirören ‘Futbol hatalar oyunudur’ derdi”
TFF’de görev yapan herkesin formasını çıkarıp üzerinde Ay-Yıldızlı formayla çalıştığını söyleyen TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Görev yapan arkadaşlarımız formasını çıkarıp Türk futbolunun sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışıyor. Hiç unutmam, VAR sistemi getirilirken kendi aramızda çok tartıştık, başkanımız da Yıldırım Demirören’di. Çok karşıydı buna. Hatta kendisi ‘Futbol bir hatalar oyunudur’ der. Hata derken, bu hatalar kulüp başkanından başlar. Onlar da hata yapabilir, teknik direktör de, oyuncular da, hakem de hata yapabilir. Bizler de verdiğimiz kararlarda hata yapabiliriz. Bunu kabul ediyoruz. Hata olmuş olabilir ama bunun ismi bir hakem hatasıdır. Ayağının altından topu kaçırıp gol yiyen kaleciler var. O maçtaki karar, hakem hatasıdır” dedi. Kulüplerin yaptığı anlaşmalarda ücret konusunda alt-üst limit olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Özdemir, “Biz önümüze konulan evrakla sorumluyuz. O evrakta eğer bir hata varsa, ona göre hareket ederiz. Eğer lisans kurulundan uygun olmayan anlaşma olduğuna dair bir ifade gelirse, başka liglerde olduğu gibi bir karar alabiliriz. Ama doğrusu o mudur değil midir bilemeyiz. Biz önümüze koyulan evrakla ilgili konuşuruz” diyerek sözlerine devam etti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Verilmesi gereken bir ders vardı

Editör: İbrahim Halil Aksoy