Siyer Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım Hoca, Nisan 2019 tarihinde Siyer Vakfı’nda yapmış olduğu “İnsan Tevhidi Anlarsa” başlıklı Sîret-i İnsan programında yaptığı bir konuşması dikkatlerden kaçmadı. 

 

İTİDALİ KORUYAMADIĞIMIZ İÇİN LİDERLERİMİZ, HOCALARIMIZ BİZLERİN PUTU OLDU

Siyer Vakfı, sosyal medya hesabından “İtidalimizi koruyamadığımız için bazen para, mal, itibar, kariyer, eş, çocuklarımız, liderlerimiz, hocalarımız bizlerin putu oldu.” ifadeleriyle Muhammed Emin Yıldırım'ın konuşmasından bir kesit paylaşıldı.

Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde şunları söylüyor:

 

“Allah’a vermekle mükellef olduğun vasfı bir parti başkanına bir lidere veriyorsun al oldu bu sana put. Öyle bir hoca, öyle bir şeyh profili var ki senin zihninde; benim şeyhim her şeyi bilir. Allah aşkına bu cümleyi sahabe Resulullah’a kurdu. Allah Resulu ‘sus, sen ne fena hatipsin, bu cümle söylenir mi? Ben yarın kendi nefsime Allah’ın nasıl muamele edeceğimi bilmiyorum. Nasıl ben her şeyi bilin birisiyim’ dedi. Allah Resulu bunu diyor ama bugün gelip yanımıza övgüyle şirke düşenleri duymuş olmamıza rağmen nefsimizin hoşuna gittiği için bir şey demiyoruz.

Firavunlar analarından firavun doğmadılar. Firavunları yanlarındaki yardakçılar firavun etti. Ey sen ne güzel adamsın, sen beysin, paşasın, sen olmasan olmaz. Sen olduğun için oluyor. Ne varsa güzellikler sen olduğun için oluyor. Sen olmasan bu memleket yanar, bu millet yanar. Senin vesilenle bu cemaati Allah yeryüzünde dinini ikame etmek için seçti. Biz seçilmiş cemaatiz, seçilmiş grubuz… Bunları diyoruz, diyoruz… Söylediğimiz her cümle şirk.

Allah Resulu ya da onun o terbiyesinde yetişen sahabeden biri bu cümleyi duysaydı vallahi yerden toprak alır o adamın saçardı ki saçtılar ve huzurlarından kovarlardı. Niye biz bu övgüde tevhid meselesini kuramıyoruz. Kuramadığımız için sarsılıyoruz. Kuramadığımız için sarsılıyoruz. Niye Allah bize rahmetini göndermiyor? Niye inayet kapıları bizde kapalı? Amellerimizde şirk var. Şirkin olduğu yerde bereket olmaz. Şirkin olduğu yerde de Allah istenilen oranda o toplumda, o cemaatte, o yere asla rahmetini indirmez.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy