Fahiş fiyatlar için “Böyle bir zulüm varsa sorumlu bakan arkadaşlarım bunu takibe alıp zulmün önüne geçeceğiz” diyen Erdoğan, CHP liderine tepki gösterirken tartışılacak ifadeler kullandı: Bir yılda yurt sorununu bitirecekmiş. Böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? ‘Çiftçi battı’ diyor. Benim vatandaşım gayet memnun.

Fiyat artışlarıyla ilgili bir adaletsizlik, suistimal varsa yakın takibe alarak zulmün önüne geçeceğiz. Marketlerdeki denetimleri sürdürüp ciddi fiyat farklılıklarını kaldıracağız. ABD dönüşü işin üzerine bizzat kendim de gideceğim. Öğrenci yurtları konusunda hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Bay Kemal öyle bir yalan atıyor ki bir yılda sorunu bitirecekmiş. Zaten ne abartıyor? Attığımız adımlar gayet başarılı şekilde yürüyor.

GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖĞRENCİNİN BURSU 45 LİRACIKTI

Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Bunlar 650 liraya çıktı. Nereden, nereye geldik. Bay Kemal’in sözcüsü ‘Çiftçi battı’ diyerek yalan söylüyor. Fındıkta, çaydaki zam enflasyonun çok üzerinde. Benim vatandaşım gayet memnun. Bunların hepsini yerinde gezerek görüyoruz. Türkiye’de 4.5 milyon göçmen var. Dünyada göçmen yükünü en çok sırtlayan Türkiye kimsenin kapı kulu değil.

Ne abartıyorsun vatandaş memnun

Cumhurbaşkanı, el yakan fiyatlara ilişkin denetim vurgusu yaparak “Zulmün önüne geçeceğiz” dedi. Yurt sorunu ve çiftçilerin yaşadığı problemler üzerinden CHP’ye yüklenirken dikkat çeken ifadeler kullandı: Bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Abartılacak bir sorun yok. ‘Çiftçi battı’ diyor, yalanın daniskasını atıyor. Benim vatandaşım gayet memnun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın enflasyon karşısında cüzdanının erdiği süreçte hayat pahalılığına ilişkin “Denetimle bu zulmün önüne geçeceğiz” dedi.

Üniversitelerin yüz yüze eğitim kararıyla ortaya çıkan ve bugünden itibaren gençlerin yaşananlara dikkat çekmek için sokakta yatma eylemine başlayacağı yurt problemine dair “Abartılacak bir sorun yok” görüşünü savundu. CHP liderine yüklenen Erdoğan, çiftçilerin durumunu anlatırken “Benim vatandaşım gayet memnun” ifadesini kullandı.

Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: (Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili atılacak farklı adımlar var mı? Öğrenciler kiralık ev bulma noktasında sıkıntı yaşıyor) “Bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, zulüm, suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Yalnız şunu çok açık ve net söyleyeyim özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Bizim bir milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var. Gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz 3 yataklı odalar olmak üzere gayet modern şekilde yaptık. Tabii Bay Kemal’e kalırsa, Bay Kemal’e ne yaparsanız yapın, yediremezsiniz. Çünkü onun dünyası farklı, dikili bir taşı yok, dikili bir ağacı yok. Ama yalan mı? Aman yarabbi, bunda bol. Onunla beraber hareket eden bazı medya grupları da var. Onlar devamlı karalama kampanyasını da sürdürüyorlar. Ne yaparlarsa yapsın, kervan yürüyor ve yürüyeceğiz. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki bir sene içinde Türkiye’de bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Ne abartıyorsun? Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiç bir dönemde atılmış değil. Gayet başarılı şekilde yürüyor.”

Erdoğan “Dün baktım yine sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği ne? Aman yarabbi yine yalan, yine yalan. Diyor ki ‘çiftçi battı.’. Ben daha bir gün önce şekerpancarı ile ilgili fiyat açıkladım. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde fındık da hakeza öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor, yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki bu yalancılara değil, benim vatandaşım ne diyor? Benim vatandaşım ise gayet memnun” diye konuştu. Şehirleri dolaştığını, nerede ne var hepsini yerinde gezerek gördüğünü ifade eden Erdoğan “Bunların yalanlarına inanmak mümkün değil” dedi

Göreve geldiklerinde üniversite öğrencilerinin aldığı bursun 45 lira olduğunu, bu miktarın 650 liraya çıktığını dile getiren Erdoğan “Bunun yanında artık asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücret seviyesinde bir ücret alıyor. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar. Görmeyecekler de... Harçlar biliyorsunuz uzun yılların sorunuydu. Bu harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Önce bunu onlara sormak lazım. Sizin döneminizin sorunu olan bu harçları, üniversite öğrencilerinin eylem yaptığı o dönemleri biz unutmadık. Bunlar, CHP döneminden gelen sorunlardı ama biz bunları kaldırdık” değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanı’nın sorununun yoğun olacağını ifade eden Erdoğan “O da nedir? Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki bu denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle, bu zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını, üzerine üzerine gitmek suretiyle buralardaki bu ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü de bizzat işin üzenine kendim de ilgilenmek suretiyle gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in yaptığı açıklamalar hatırlatılarak, Liderler Zirvesi’nde göçmenler konusunda bir mesajı olup olmadığı sorulan Erdoğan, “Göçmenler konusunda tabii ki mesajımız olacak çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz” dedi. Türkiye’de 4 buçuk milyon göçmen olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bunlarla ilgili de bu yükü kaldırmaya çalışan Türkiye, gereken adımların karşı taraftan da atılmasını bekliyor. Birinci derecede Batı bunun karşı tarafta en önemli adım atması gereken bir blok. Bunu kendilerinden görmemiz lazım. Tabii Miçotakis’in görüşme talebini de yine aynı şekilde biz Amerika’da gerçekleştireceğiz. Kendisiyle de orada görüşmemiz var. Maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar oldu. Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları da biz dürüst bir şekilde karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımlarımızı atarız.”

KARAR

Editör: İbrahim Halil Aksoy