4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisini doğrudan ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 2 Ağustos'ta başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlık ettiği görüşmelerde dün sona yaklaşılmıştı. 

3600 ek gösterge, sözleşmeliler, aile yardımı, 4C’lilere ek ödeme konularında hükümet ile Memur-Sen anlaşma sağlarken, bugün 14:30 itibariyle anlaşma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamuoyuna açıklanacak.

ZAM ORANI YÜZDE 19'LARA YAKLAŞTI

Görüşmeler dün gece geç saatlere kadar sürdü. Kulislerde dolaşan iddialara göre ek ödeme ve diğer ödemelerle birlikte alınan zammın yüzde 19’lara yaklaştı.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'na konuşan yetkililer,  “Seyyanen zam değil, oransal zamlar üzerinden görüşmeler sürdü. Yüzde 95 oranında anlaşma tamam... Yine de son dakikaya kadar beklemek gerekir” görüşünü dile getirdi.

Aile yardımlarındaki iyileştirmede de bir orta nokta bulunduğu ifade edilirken, 4C’lilere ek ödemeler konusunda da sonuç alındığı kaydediliyor. 4C’lilere yapılacak ek ödemenin 260 TL seviyesinde olacağı belirtiliyor.

MEMUR-SEN YÜZDE 21 ZAM TALEP ETMİŞTİ

Toplu sözleşmede görüşmeler dün gece saat 24.00'da bitti. Ağustos ayında başlayan görüşmelerde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak teklif getirdi ve taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talep etmişti.

Hükümet ise 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ile enflasyon farkı teklifinde bulunurken, memurlar bu tekliften memnun olmamıştı..

milligazete

Volkswagen'den flaş adım! 115 bin TL'ye sıfır otomobil

Editör: İbrahim Halil Aksoy