Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, memur zammına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ülkenin kaynaklarının itibara, betona, ranta değil milletin cebine gireceğini söyledi. Karaduman, “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz denilerek gelinen noktada, memur adeta itibardan artakalan zam oranıyla baş başa bırakıldı” diye eleştirdi.

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, memur maaş zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karaduman, söz konusu zammın enflasyon verilerinin altında kalacağını öne sürerek, memurun itibardan kalan zam oranıyla baş başa bırakıldığını söyledi.

MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLMİŞTİR

Karaduman, memura reva görülen zam ile ilgili yaptığı açıklamada Türk-İş’in verilerini hatırlattı. Karaduman, “Türk-İş verilerine göre sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması, tutarının açlık sınır 2 bin 903 lira, yoksulluk sınır 9 bin 457 lira. TCMB verilerine göre temmuz ayı enflasyon yüzde 18,95, yılsonu enflasyonu tahmini ise yüzde 16,5 iken bu anlaşma memuru ezdirmektir’’ dedi.

OCAK’TA 7,3 ÇEYREK ALTIN TEMMUZ DA 6,1 ÇEYREK ALTINA DÜŞTÜ

Memur maaşları ile altın fiyatlarına ilişkin de bir kıyaslama yapan Karaduman, “2020 Ocak ayı en düşük memur maaşı ile 7,3 çeyrek altın alınabiliyorken 2021 Temmuz ayı en düşük memur maaşı ile 6,1 çeyrek altın alınabiliyor. 2020 Ocak ayı maaşı 103 kg kıyma alabilen memur, 2021 Temmuz maaşı ile 65 kg kıyma alabildi. 2020 Ocak ayı maaşı ile bin 917 adet simit alabilen memur, 2021 Temmuz maaşı ile bin 817 simit alabildi. Toplu sözleşmeden bugüne geçen süre de kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 zamlandı. Hal böyleyken enflasyon çift hanelerde dolaşırken, hemen hemen her kalemde ürünlere fahiş zamlar gelirken memur maaşlarına aynı oranda artmıyor olması, en azından enflasyon oranında iyileştirilemiyor olması oldukça üzücüdür” diye tepki gösterdi.

“memur adeta itibardan artakalan zam oranıyla baş başa bırakıldı”

Karaduman, son dönemlerin en büyük zammı olarak ifade edilen memur maaş zammı ile ilgili tarihi bir de hatırlatmada bulundu. Karaduman, “Memura enflasyona ezdirmeyeceğiz denilerek gelinen noktada, memur adeta itibardan artakalan zam oranıyla baş başa bırakıldı. Bunu bir başarı olarak görenlere, son yılların en yüksek zam oranını verdiklerini iddia eden Bakan Bey’e bir hatırlatma yapmak isteriz. Refah iktidarında Erbakan Hocamız ‘Nereden bulacaksınız’ diyenlere inat; memurlara önce yüzde 50, ardından yüzde 25+yüzde 20 zam yapmıştı. Yani toplamda yüzde 132” dedi.

ÜLKENİN KAYNAKLARI MİLLETİN CEBİNE GİDECEK

Karaduman, açıklamasının son bölümünde ise Saadet Partisi iktidarındaki bir Türkiye’de ülkenin kaynaklarının itibara, betona, ranta değil, milletin cebine akacağını ifade etti. Karaduman, “Enflasyon düşecek, paramızın değeri artacak, kazanan tüm Türkiye olacak” dedi.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy