Medipol Başakşehir sahasında ağırladığı Yeni Malatyaspor'u 4-1 mağlup etti. Ev sahibi ekip ilk yarıda arka arkaya bulduğu 4 golle maçın fişini erken çekti.

Visca, Demba Ba, İrfan Can ve Mahmut Tekdemir'in golleriyle kazanan Başakşehir puanını 36'ya çıkardı ve lider Sivasspor'un hemen arkasındaki yerini kordu. Maçta tek sayısını Jahovic ile bulan Yeni Malatyaspor ise haftayı 24 puanla tamamladı. İşte maçın golleri ve tüm yaşananlar...

Maçta gol perdesi 22'inci dakikada açıldı. Clichy'nin64' Umut Bulut'un pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Jahovic, şık bir aşırtma vuruşuyla topu Mert'in üstünden ağlarla buluşturdu. kullandığı serbest vuruşu yumruklayarak uzaklaştırmak isteyen kaleci Farnolle'dan seken top Visca'nın önünde kaldı. Bosnalı oyuncu boş kaleye gelişine bir vuruş denedi ve şutu ağlarla buluştu.

27' Savunmadan seken topu bir anda önünde bulan Demba Ba'nın gelişine vuruşu ağları havalandırdı.

30' Başakşehir, Demba Ba'nın golüyle üçüncü golü bulmuştu. Ancak öncesinde Enzo Crivelli'nin topa elle dokunduğu VAR aracılığıyla tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.

34' İRFAN CAN'DAN MÜTHİŞ GOL! Visca'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan İrfan Can, tam köşeye harika vurdu, Farnolle uzansa da dokunamadı.

41' Gael Clichy'nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında bomboş yükselen Mahmut Tekdemir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı.

49' BİR KEZ DAHA VAR DEVREDE! Yeni Malatyaspor, Guilherme'nin golüyle farkı üçe indirmişti. Ancak VAR aracılığıyla pozisyonun öncesinde Acquah'ın Demba Ba'ya faul yaptığı tespit edildi ve gol geçerli sayılmadı.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy