Milano Kanser Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgının başladığı Ocak ayı sonlarından çok daha önce var olduğu ortaya çıktı.

Milano ve Torino'daki Yüksek Sağlık Enstitüsü'nün atık su üzerine yaptığı çalışmada, koronavirüs’ün İtalya’da 2019 yılının Eylül ayının başlarında olduğu tespit edildi.

Fransız Le Point’in haberine göre, Milano Kanser Enstitüsü ve Siena Üniversitesi tarafından yapılan ve Eylül 2019 ile Mart 2020 arasında akciğer kanseri taramasına katılanlardan alınan kan örneklerinde koronavirüs tespit edildi. 959 kişinin yüzde 11.6'sının koronavirüse karşı antikor geliştirdiği, bunların yüzde 14'ünün de Eylül ayında alınan kan örneklerinin sahipleri olduğu belirlendi. Bu kişilerin büyük kısmının kuzeydeki Lombardiya bölgesinden olduğu açıklandı.

DAHA ÖNCE FRANSA DUYURMUŞTU

Kanser Enstitüsü bilim direktörü Giovanni Apolone, bulguların "salgının tarihini yeniden şekillendirebileceğini" söyledi. Mayıs ayında da, Fransa'daki bir hastaneden yapılan açıklamada, ilk vakaların Avrupa'da resmi olarak bildirilmesinden yaklaşık bir ay önce Covid-19 olan birini tedavi ettiğini açıklamıştı. Dün İtalya'da yeni tip koronavirüs salgınında, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 546 artarak, 45 bin 229'a yükselmişti.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ PROTESTO EDİLDİ

İtalyan hükümeti, üç aşamalı risk ve ona uygun tedbir stratejisiyle mücadele etme kararı aldı. Artan vakalar itibariyle Toskana ve Campania bölgeleri de yüksek riskli kategoriye alındı. Ülkede kırmızı kategoriye alınan bölge sayısı 7'ye çıktı. Ülkede turuncu kategorideki bölge sayısı da 9'a yükseldi.
Öte yandan, başkent Roma'da yaklaşık 300 kişi, şehir merkezindeki Venedik meydanında toplanarak, hükümetin covid-19 tedbirlerini protesto etmek istedi. İzinsiz protestoya emniyet güçleri müdahale etti.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy