Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü nedeniyle dünya genelinde 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Vakaların en çok görüldüğü ülkeler arasında ilk olarak Çin ve İtalya geliyor.

İspanya ise 28 bin 572 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü 3'üncü ülke konumunda. İspanya'da ülke çapında corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 1753'e yükseldi. Alınan tedbirlere rağmen vaka ve ölü sayısındaki artış, ülkede endişelere neden oldu.

Ülkede 9 bin 702 vakanın bulunduğu başkent Madrid, ülkede en çok vakanın görüldüğü nokta oldu. Kentte 1021 kişi hayatını kaybetti. Madrid kentini ise Katalonya bölgesi takip ediyor. Katalonya bölgesinde vaka sayısının 4 bin 704 olduğu ve 191 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İSPANYA BAŞBAKANI SANCHEZ: EN KÖTÜSÜ HENÜZ GELMEDİ

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Çok kritik bir dönemdeyiz ve çok zor günler geliyor. En kötüsü henüz gelmedi. II. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ciddi durum” diye konuştu. Sanchez ayrıca hükümetin virüsle mücadelede ne gerekiyorsa yapacağına dair söz verdi.

Bölgesel hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Sanchez, İspanya’da 14 Mart’ta yürürlüğe konan ve İspanyolların 11 Nisan’a kadar zorunlu yolculuklar dışında evlerini terk etmesini kısıtlayan kararın uzatılacağını söyledi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy