Reşat Erdoğan, Yeni Malatyaspor’un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından tarihinin en büyük cezasına çarptırılması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Her Malatyalı gibi; Yeni Malatya spor yönetimi, futbolcusu, teknik kadrosunun bu sıkıntılı süreci müspet anlamda sahaya yansıtacağı gayretlerle aşacağına inancım tamdır” dedi.


Lig başlangıcından itibaren Yeni Malatyaspor’un yapmış olduğu transferler neticesinde, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu ve almış olduğu saha sonuçlarıyla da bunu ispatladığını belirten Erdoğan, “Fakat başarı maalesef sadece sahada almış olduğun skora bağlı olmadığını üzülerek tanık olduk. Bundan önceki sezonlarda play-off maçında Fethiyespor’la oynadığımız ve hakemlerin bariz hataları sonucunda elendiğimizi hepimiz bilmekteyiz. Bu senaryonun bu yılda devem etmekte olduğunu üzülerek görmekteyiz. Bu düşüncelerime örnek hepinizin bildiği Pendik, Keçiören ve Anadolu Selçuklu maçlarındaki hakemlerin tutum ve kararlarıdır” dedi.


Son olarak 1 Şubat 2015 günü Yeni Malatyaspor ile Tokatspor arasında geçen karşılaşmada benzer olayların yaşandığını belirten Erdoğan, “Çok farklı skorla kazanacağımız müsabakada, yine birçok anlamsız ve hatalı hakem kararları sebebiyle puanlarımız gasp edildiği için çeşitli olaylara sahne olmuştur. Hakemin maç sonucunda TFF tarafından cezalandırılması beklenirken, hakeme ödül olarak bir üst lig maçı yönetme imkânı verilmiştir. Mağdur taraf olarak hakemin ceza almasını beklerken TFF’nin bu olayları değerlendirerek Yeni Malatyaspor’un hiç hak etmediği çok ağır cezalar vermiştir. Bir Malatya sevdalısı olarak bu konu beni üzmüştür. Şehrimizi spor arenasında layıkıyla temsil ettiğine inandığım Yeni Malatyaspor’un hakketmediği bu uygulamalara rağmen inanıyor ve güveniyorum ki sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecektir. Her Malatyalı gibi; Yeni Malatyaspor yönetimi, futbolcusu, teknik kadrosunun bu sıkıntılı süreci müspet anlamda sahaya yansıtacağı gayretlerle aşacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.


TFF’ye verilecek en güzel cevabın Yeni Malatyaspor’un elde ettiği Şampiyonluk olacağını ifade eden İşadamı Erdoğan “Malatya’mızın kanaat önderlerinin, siyasilerin, bürokratların, İş adamlarının ve STK’ların yani Malatya’nın bir bütün olup bu konunun takipçisi olacaklarını umut etmekteyim. Reşat Erdoğan olarak takımımızın bu süreçte sonuna kadar arkasında durduğumu ifade etmek isterim” dedi.

reşat erdoğan

Editör: İbrahim Halil Aksoy