Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi' iddiasını yalanlayarak tepki gösterdi.

Dolar kurundaki büyük yükseliş sonrası gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin iyi olduğunu ve bakanlarla yaptığı son toplantıda IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediği yönündeki iddiayı bir kez daha tekrar edince, eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, yapılan açıklamalara "yalan" dedi.

"MB BİLANÇOSUNDA BÖYLE BİR KAYIT YOK"

IMF'nin Türkiye'den borç istemediğini belirten Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanlayan şu paylaşımı yaptı:

"Şu IMF’ye 5 milyar dolar borç verme konusu. En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım, bulabildiğim kelime yalan. Konu çok teknik.

Kısacası IMF bizden borç istemedi. İhtiyati bir fona taahhütte bulunuldu.Taahhüt gerçekleşmedi. İspatı: MB bilançosunda böyle bir bir borç kaydı yok."

Ayrıca iktisatçılar, IMF'nin 2008 krizi sonrasında ihtiyat için kaynak oluşturma kararı aldığını, ülkelerden fon taahhüdünde bulunmalarını istediğini ama sonrası IMF'nin bu taahhüdü kullanmaktan vazgeçtiğini söylüyor.

 

milligazete
Editör: İbrahim Halil Aksoy