Remark Otel'de duzenlenen projenin kapanis toreninde konusan Vali Ulvi Saran, nitelikli ve donanimli insan gucunun yetismesinde bu tur projelerin onemli olduguna dikkat cekip, Malatya'nin egitim seviyesinin yukselmesinin gecmis yillara oranla iyi ivme seyrettigini vurguladi.
Kale Kaymakami Ender Faruk Uzunoglu ise, Turkiye ile Avrupa Birligi (AB) arasindaki mali isbirligi sonunda duzenlenen, "Okul Oncesi Egitimi Guclendirme Hibe Programi'nin bir yil once basladigini dile getirerek, butcesi 88 bin 689 Avro olan proje cercevesinde 80 ogrencinin okul oncesi egitimlerinin saglandigini vurguladi.
Simdi Okullu Olduk projesinin butcesinin de 125 bin euro oldugunu belirten Uzunoglu, 1.kademede 40 ve ikinci kademede ise 14 kursiyerin egitim aldigini soyledi. Proje kapsaminda 19 koy ve 9 mahallede rehber ogretmenler tarafindan 49 seminer verildigini de aktaran Uzunoglu, projede emegi gecenlere tesekkur etti. Milli Egitim Muduru Mehmet Bulut da konusmasinda,"Her 100 ogrencinin 94'u liseye devam ediyor " diyerek, "Hedefimiz okula gitmeyen terk kisi kalmamasidir. Bu nedenle, butun imkanlari seferber edip
bu tur projeleri destekliyoruz" seklinde konustu.
Okul Oncesi Egitimin Guclendirilmesi ile Simdi Okullu Olduk projelerinin kapanis toreninde projelerin tanitimini iceren sinevizyon gosterisi de yapilirken, proje hakkinda kurs ogretmenleri Yasemin Yazici ile Alper Yigit bilgi aktardilar. Kursiyer Hidayet Guldas da kursiyerler adina konusma yapip, kendisinin bu proje sayesinde okullu oldugunu vurguladi.
Konusmalardan sonra yetkililer, Okul Oncesi Egitimin Guclendirilmesi ile Simdi Okullu Olduk projelerine katilip kurs gorenlere sertifkalarini verdi. Programa, konusmacilar disinda Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Kavuk, Haniminciftligi Belediye Baskani Abdulvahap Serehanli, Erenli Belediye Baskani Irfan Varol, Muftu Haci Yusuf Gul, Egitim Bir Sen Malatya Sube Baskani Kerem Yildirim, bazi daire mudurleri, ilgili ve yetkililer ile kursiyerler katildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy