İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Siyasi partiler arasında listesi en çok merak edilenlerin başında gelen İYİ Parti'de milletvekili adayları belli oldu.Genel Başkan Meral Akşener'in tek tek ilgilendiği listelerde sürpriz isimler var.
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu aday olmadı. Gazeteci Mehmet Tezkan İYİ Parti’den İzmir 1. bölge 3. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi Parti'den Afyon 1. Sıra adayı oldu. İyi Parti listesinde sürpriz isimlerden biri Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur. Cesur, İyi Parti'den, Demirel'in memleketi Isparta'dan aday.İyi Parti listesinde Salim Ensarioğlu Diyarbakır adayı, ANAP'li eski Bakan Ahat Andican İstanbul adayı olarak dikkat çekiyor. Kamu-sen eski başkanı İsmail Koncuk Adana'dan, Şengül Hablemitoğlu ise İzmir'de vekil adayı.

İKİ BÜYÜKELÇİ

İYi Parti aday listesinde iki de eski büyükelçi yer aldı. Aydın Sezgin Aydın'dan, Ahmet Erozan ise Bursa'dan aday oldular.

MALATYA LİSTESİ

MALATYA 1 ALİ BİLİCİ
MALATYA 2 HACI MEHMET TURFANDA
MALATYA 3 ŞULE GÜRSOY
MALATYA 4 SAHRA KARAHAN ERGUVAN
MALATYA 5 MUHAMMET AFŞİN ARIKAN
MALATYA 6 ÖZGÜR BOZKURT

Editör: İbrahim Halil Aksoy